Diyarbakır’da Kuran Kursuna Giden Çocuk Kayboldu!

Diyarbakır onu arıyor... Neredesin Narin

Diyarbakır Bağlar’da Kuran Kursuna Giden 8 Yaşındaki Çocuk Kayboldu!

Diyarbakır Bağlar’ın kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta öğleden sonra Kuran kursuna giden Narin Güran (8), kurs çıkışı evine dönmedi. Ailesi ve köylülerin arama çalışmaları sonuçsuz kaldı ve Narin’in babası Arif Güran akşam 20.15’te karakola giderek kızının kayıp olduğunu ihbar etti.

Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekât Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Sualtı Arama – Kurtarma Timi’nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden arama – kurtarma ekipleri bölgeye sevkedildi.

Arama çalışmaları sırasında havadan da destek alındı ve mahalledeki evler ile köye giriş yapan araçlar detaylı şekilde arandı. 22 Ağustos gecesi yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Terlik, Güran Ailesi’nin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulundu ve ailenin terliği kızları Narin’e ait olduğunu belirtmesi üzerine jandarma tarafından incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Ancak, aile daha sonra terliğin numarasının Narin’e ait olmadığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, beraberindeki heyetle aileyi ziyaret etti ve Vali Zorluoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı arayarak Narin’in babası Arif Güran ile görüştürdü.

Arama çalışmaları devam ederken, su seviyesi düşürülen sulama kanalında JAK ve AFAD ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar mahalleden başlayarak 20 kilometrelik kanal boyunca ve çoğunluğu mısır tarlası olan bölgede yapılan arama çalışmalarında 9 bin 300 araç arandı. Kokuya duyarlı köpek ‘Yel’ ile birlikte jandarma, AFAD, Kayapınar ve Kulp belediyelerinin arama – kurtarma ekipleri, mahalle çevresinde çalışmalarını sürdürdü. Güran Ailesi’nin endişeli bekleyişi devam ediyor.