“Diyarbakır’da Terör Mağduru Ailenin Kavuşma Anı”

Diyarbakır Anneleri'ne 44. güzel haber! Bir aile daha evladına kavuştu

Diyarbakır’da 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan oturma eylemine katılan aileler, kararlılıkla 1,446. günlerini geçiriyor. Bugün ise müjdeli bir haber geldi, 44. aile çocuğunu terörün pençesinden kurtardı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü ikna çalışmaları sonucunda 3 terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerimize teslim olduğunu” duyurdu. Teslim olan bu örgüt mensuplarının, terör örgütünün Kuzey Irak ve Suriye’deki yapılanmasında faaliyet gösterdikleri belirtildi. Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede görev alan kahramanları tebrik ederken, “Terör sona erene kadar mücadelemiz devam edecek” şeklinde ifadeler kullandı.

Teslim olan 3 teröristten birinin ise Aysel Koyun adlı bir kadının oğlu Neşat Koyun olduğu öğrenildi. Anne Aysel Koyun, oğlunun 2015 yılında terör örgütü tarafından kaçırıldığını ifade etmişti. Oğlunu geri isteyen Koyun, 2019’da İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine verdiği röportajda, “Oğlum yaklaşık 5 yıl önce kayboldu. Bir video gördüm ve oğlumu istemek için buraya geldim. Oturma eylemine devam edeceğim. Çocuğumu istiyorum, eğer gerçekten istiyorlarsa kendi çocuklarını göndersinler. Bazıları öldü, bazıları başka şeyler dedi. Ama bir fotoğrafını gördüm ve hayatta olduğunu biliyorum” şeklinde konuşmuştu.

Bugün gerçekleşen buluşma ise basına kapalı olarak gerçekleşti ve aile, evladına Sur ilçesindeki İç Kale Müzesi’nde kavuştu.