Diyarbakır’da Yaşanan Narin Güran Olayı

Narin Güran cinayeti soruşturmasında amca Salim Güran'ın ilk ifadesi ortaya çıktı: 'Ben bunu açıklayamam' | 353 saniyelik sır görüşme...

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde yaşanan kayıp olayı büyük bir gizemle çözüldü

21 Ağustos tarihinde, Kur’an kursuna giden Narin Güran’ın evine dönmemesi üzerine ailesi endişelenmiş ve olay jandarmaya bildirilmişti. Yaşanan bu trajik olay sonrasında başlatılan arama çalışmaları kapsamında bölgeye pek çok ekip sevk edilmişti. Köylülerin de katıldığı arama çalışmalarında yaklaşık 12 bin araç kontrol edilmiş, 130 kişinin ifadesine başvurulmuş ve 32 bin kişi sorgulanmıştı. Bununla birlikte, Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri güvenlik kamerasına yansımıştı.

22 Ağustos’ta ağabeyi E.G.’nin kolundaki izler nedeniyle gözaltına alındığı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan inceleme sonucunda serbest bırakıldığı belirtildi. Ancak daha sonra Narin’in amcası ve aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran’ın tutuklandığı öğrenildi. Yapılan DNA testleri sonucunda Salim Güran’ın aracından alınan örneklerin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği tespit edildi.

Yürütülen arama çalışmalarının 19. gününde, Eğertutmaz Deresi’nde Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Cenaze, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi. Ancak ön otopsi raporunda, ölüm şekli ve zamanının belirlenemediği belirtildi.

Nevzat Bahtiyar’ın itiraflarının ardından jandarma eşliğinde yapılan keşiflerde şüphelilerin ifadeleri alındı ve gözaltı süreleri uzatıldı. Salim Güran’ın 11 sayfalık ifadesi de detaylı olarak incelenmeye devam ediyor. Olayla ilgili sürdürülen soruşturma devam ederken, ailenin ve köy halkının yaşadığı acı, hala yürekleri dağlamaya devam ediyor.