Doberman Köpeği Tina, 74 Gün Sonra Eve Döndü

Berzeg’in sırrını adli tıp çözecek

Bir zamanlar ABD’de Dünya Bankası’nda ‘Asya Direktörü’ olarak çalışan, emekli olduktan sonra İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan 84 yaşındaki Korhan Berzeg, 2023 Mayıs’ında İngiliz eşi Angela Berzeg ile yazlık evlerine gitmek üzere Balıkesir’in Gönen ilçesinin Armutlu Mahallesi’ne gitti. Ancak 17 Haziran’da, doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Bey, geri dönmedi ve eşi kayıp ihbarında bulundu. Çalışmalara AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve gönüllü arama kurtarma ekipleri yanı sıra iz takip ve kadavra köpekleri de katıldı. 250 kilometrekarelik bölge, dron ve İHA’larla 5 kez havadan ve karadan tarandı ancak Berzeg ve köpeği bulunamadı.

74 GÜN SONRA ‘TİNA’ EVİNE DÖNDÜ
Berzeg’in köpeği Tina, kaybolduktan 74 gün sonra, 29 Ağustos sabahı evine geri döndü. Köpeğin bakımlı olması ve arazide kaldığına dair herhangi bir iz bulunmaması dikkat çekiciydi. Tina’nın dışkı ve kan örnekleri incelendiğinde, köpeğin doğada kalmadığı anlaşıldı. 74 gün boyunca alıkonulduğu yere GPS takılan ve aç bırakılan Tina her seferinde evine döndü. Angela Berzeg’e teslim edilen Tina’nın çalışmalara dahil edilmedi.

325 KİLOMETREKAREDE ARANDI
325 kilometrekarelik alanda 9 kez arama yapıldı. Berzeg’in atılma durumu üzerine bölgedeki 10 kuyu boşaltılıp kameralarla izlendi. Gönen’de 20’den fazla mahalle ve Erdek’te denize dökülen Gönen Çayı’nın güzergahları özel olarak kontrol edildi. Ancak hiçbir iz bulunamayınca 130 gün süren çalışmalar, 24 Ekim’de sonlandırıldı. Dün 13.30 sıralarında Gelgec Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, Korhan Berzeg’in kimlik ve kredi kartı, kıyafet ve insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçalarını buldu. Gülay’ın haber vermesi üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekiplerince yapılan incelemelerin ardından kemik parçaları ve eşyalar Adli Tıp Kurumuna götürüldü.