Doberman Köpeği ve Sahibinin Kaybolma Olayı: Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Zaman geçtikçe kriminal şüphe artıyor

Balıkesir Gönen ilçesinde 17 Haziran tarihinde Prof. Dr. Korhan Berzeg (83), yürüyüşe çıktığı dişi Doberman cinsi köpeği olan Tina ile kaybolmuştur. Arama kurtarma çalışmaları, 40 kişilik uzman bir ekip tarafından yürütülmektedir. Köpek eğitmeni olan, eski polis Göktan Eker, olayın detayları ve Tina hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştur. Profesör kaybolduktan sonra Köpek Eğitmenleri Derneği’nden 3 kişilik bir arama köpekli ekibi bölgeye gönderen Göktan Eker, dobermanların zeki ve eğitilebilir köpekler olduğunu ifade etmiş ve “Eğer dişi ise, keşif yapmayı tercih etmezler, kazazedenin yanından ayrılmak istemezler. Erkekse biraz uzaklaşabilir ancak sahiplerini terk etmek istemezler. Dobermanlar, sahipleriyle uzun süre yan yana kalır ve terk edip gitmezler.” demiştir.

Arama ekibinin içerisindeki köpeklerin doberman olduğunu belirten Göktan Eker, doğada kaybolmanın köpekler için çok zor olduğunu vurgulamıştır. “Eski bir emniyet mensubu olarak olay, kriminal bir hal alıyor gibi görünüyor. İlgi çeken nokta, köpeğin de kayıp olması. Beraber kaybolmaları akla ve mantığa uygun değil. Bir köpek doğada kaybolduğunda, insana göre hayatta kalma konusunda daha şanslıdır.” şeklinde konuşmuştur. Kayıp köpek Tina’nın eğitimsiz olmasına rağmen sahibini koruyucu davranacağını belirten Eker, “Doberman, eğitimsiz olsa bile duygusal tepkiler verebilir, sahibinin yakınlarına yabancı yaklaştığında havlar. Ekibimiz, arama çalışmaları sırasında uzaktan köpek seslerinin geldiği noktaları da inceledi. Tina, sahibini kolay kolay terk etmezdi. Eğer terk etmiş olsa bile köpeği bulurduk. Bu durum, kriminal şüpheler uyandırıyor.” ifadelerini kullanmıştır.

Arama çalışmaları devam ederken, Korhan Berzeg’in Amerika’da yaşayan kızı Sibel’in geçen hafta işi sebebiyle yurtdışına döndüğü ve önceki gün diğer kızı Nisa’nın İngiltere’ye gittiği, dün ise eşi Angela Berzeg’in Büyükada’ya gittiği öğrenilmiştir. Angela Berzeg’in birkaç gün sonra Gönen’e geri döneceği bilinmektedir.