Doğal Gaz Kokusu Endişesi!

Zonguldak ve Düzce'de halkı sokağa döken kokunun geri dönüşüm tesisinden yayıldığı ortaya çıktı

Zonguldak ve Düzce’de Doğal Gaz Kokusu Paniği!

Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçesi ile Düzce’nin Akçakoca ilçesinde vatandaşlar, başta doğal gaz olmak üzere benzer bir koku hissederek yetkililere ihbarda bulundu. Ancak doğal gaz firması ekipleri yaptıkları incelemelerde herhangi bir sorun tespit etmedi. Ereğli ilçesi Bölücek Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar ise kokunun artmasıyla birlikte Oretec Mineral’e ait geri dönüşüm tesisinin önünde toplandı. Bunu üzerine bölgeye jandarma, zabıta ve doğal gaz dağıtım firması ekipleri sevk edildi.

Aksa Doğalgaz Ereğli İşletme Müdürü Özhan Yarımbaş, bölgede yaşanan koku ihbarlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ekiplerimizle yaptığımız kontroller sonucunda kokunun doğal gaz kaynaklı olmadığı ve bölgede bir fabrikadan kaynaklandığı tespit edildi” dedi. Tesis yetkilileri de olayla ilgili, “Malzemenin bu durumda olduğunu bilmiyorduk. İzmir taraflarında çıkan yangından kaynaklanan bir malzeme olduğunu öğrendik” açıklamasını yaptı.

Bu durum karşısında mahalle sakinleri tepkilerini dile getirdi. Kimya öğretmeni Recep Gültekin, “Yoğun koku bizi rahatsız ediyor. Fabrika uzun zamandır geri dönüşüm hizmeti verse de çevreyi kirletiyor. Çocuklarımız ve yaşlılarımız hastalanıyor. Kurumlara yapılan başvurulara rağmen sorun çözülmüyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca mahalle sakinlerinden Emine Demircan ise, “Bu koku eskiden yoktu. Evlerimize giremiyoruz” diyerek durumu vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Günay, tesis içinde yapılan incelemelerde tehlikeli atık sınıfında olan malzemelerin olduğunu belirtti ve “En ağır yaptırımları uygulayacağız. Sizin sağlığınızı kimse riske atamaz” diyerek firma hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Tesis yetkilileri ise, İzmir’den getirilen atık malzemenin geri gönderileceğini belirtti.