Doğal Su Kaynaklarına Yöneliş

Antalya'da uyarılara kulak asmadılar! Bakterili kaynak suyunun çevresi kapatıldı, inanmayıp teli kestiler

Damacana Su Fiyatlarındaki Artış Doğal Su Kaynaklarına Yönlendirdi

Son zamanlarda damacana su fiyatlarındaki artış, mutfak masraflarını azaltmak isteyenleri doğal kaynaklara yöneltiyor. Memba düşüncesiyle yol kenarındaki çeşmelere ilgi artıyor. Dağlık ve ormanlık alanlarda, yaylalara ulaşımı sağlayan yolların kenarındaki çeşmelerden su içenlerin sayısı artıyor.

PET Şişelerle Dolu Kuyruklar Oluşuyor

Antalya’da kent merkezine yakın çeşmelerde damacana, 5 litrelik plastik şişe veya büyük kovalara su doldurmak için sıraya girenler, uzun kuyruk oluşturuyor. Bazıları araçları veya bisikletleriyle çeşmeye gelip su doldurduktan sonra evlerine götürüyor. Kimileri ise suya girmek veya piknik yapmak için çevrede vakit geçiriyor.

Tabelalar Değiştiriliyor

Konyaaltı’na bağlı bir mahallede bulunan kaynaktan su dolduranlar, belediye tarafından konulan uygun olmadığı belirtilen uyarı tabelasına aldırmıyor. Bakteri tespiti sonrasında tabelanın değiştirilmesine rağmen su almaya devam ediliyor.

Sağlık Uzmanları Uyarıyor

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, kaynak sularında bulunan bakterilerin sağlık riski oluşturabileceğini belirtiyor. Su kaynaklarından sık sık su tüketmenin sağlık için risk oluşturabileceğine dikkat çekiyor.

Pet Şişeler Dikkat Çekiyor

Sağlık uzmanları, yol kenarında akan kaynak suları ve pet şişelerin tekrar tekrar kullanılmasının sağlık açısından risk oluşturabileceğini vurguluyor. Bu nedenle plastik şişelerin tek kullanımlık olduğuna dikkat çekiyorlar.