Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Kış bastırıyor! Kar yağışı 10 santimi bulacak... Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Sıcaklıklarda sert düşüş olacak




Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Sağanak Uyarısı Yapıldı

Doğu Karadeniz’in kıyı kesimindeki iller için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu. Yapılan açıklamaya göre, yarın öğleden sonra başlayacak yağışlar Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel kuvvetli, akşam saatlerinden itibaren ise Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacak.

Yağışların 14 Ekim Pazartesi sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı yerel dolu, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Meteoroloji’nin sarı kodlu uyarıda bulunduğu iller sırasıyla Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Düzce oldu.

“5-10 SANTİM KAR OLACAK”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı hava durumu değerlendirmesinde şu bilgileri paylaştı: Yağmur bugün Karadeniz bölgesinde etkili olacak ve sıcaklıklar Kuzey, Batı ve İç Anadolu bölgelerinde 4-5 derece azalacak. Önümüzdeki perşembe ve hafta sonu ise Anadolu’nun iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda 5-10 cm kar yağışı bekleniyor.

İstanbul’da bugün yağmur beklenmezken sıcaklık 20 derece olacak. Ankara’da 21, İzmir’de 28, Antalya’da 28 derece olarak ölçülecek. Hafta sonuna doğru ise İstanbul ve Ankara’da sıcaklıklar 15-16 dereceye kadar düşerken, İzmir’de 20 derecelere kadar gerileyebilir. İstanbul ve Ankara’da kar yağışı beklenmese de soğuk hava hissedilir olacak.