Dolandırıcılar Restoranları Kopyalayarak Vatandaşları Dolandırıyor

Ünlü şeflerin dolandırıcılarla başı dertte

Dolandırıcılar, ünlü restoranların internet sitelerini sahte bir şekilde kopyalayarak yanıltıcı bilgilerle donatıyorlar. Bu sitelerde, restoranla ilgili gerçek gibi görünen tüm bilgileri paylaşıyorlar. Dolandırıcılığa düşmemek için restorana gelmek isteyen müşteriler, rezervasyon yapmak amacıyla bu sahte siteleri gerçek zannederek, sitede belirtilen telefon numarasını kullanarak dolandırıcılarla iletişime geçiyorlar. Dolandırıcılara rezervasyon adı altında ödeme yapan müşteriler, restorana geldiklerinde dolandırıldıklarını anlıyorlar.

Dolandırıcılar, Arda Türkmen’in restoranına ait internet sitesini neredeyse tamamen aynısını yaparak, rezervasyon yapmak için restorana gitmek isteyen müşterilerden para talep ederek dolandırma işlemini gerçekleştirdi. Arda şef, sosyal medya aracılığıyla müşterilerini uyararak bu dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmalarını sağlamaya çalıştı. Dolandırıcı, Arda şefin paylaşımlarını görünce sosyal medya üzerinden şeften “1000 Euro ver, seni düşüreyim” dedi.

Yılbaşı rezervasyonları öncesinde, vatandaşların bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Türkmen, “Herkesin arama motorlarında tıkladıkları linke dikkat etmelerini rica ederim” dedi.