Down Sendromlu Yüzücü Gökhan Kotan, Kaş’ta Rekor Kırdı ve 2024 Yaz Olimpiyatlarına Hedefliyor

Meis-Kaş arasında bir ilk... Gökhan’dan muhteşem kulaçlar

Kaş’ta düzenlenen ve 17. kez “Barış ve Dostluk” temasıyla gerçekleşen yüzme yarışması, deniz severleri bir araya getirdi. Binlerce kişi, bu heyecan verici etkinliğe katılmak için Kaş’a akın etti. Yüzücüler, Akdeniz’in muhteşem sularında kulaç attılar. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcular, Yunanistan’ın Türkiye’ye en yakın noktası olan Megisti/Meis Adası’ndan Kaş’a yüzerek, 193 kmlik zorlu parkuru tamamladılar. Bu yılın dikkat çeken ismi olan 33 yaşındaki Gökhan Kotan, Down sendromlu olmasına rağmen, 7 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayarak bir rekor kırdı.

Gökhan’a bu başarısında Emre Deliveli eşlik etti ve beraber 3 saat 44 dakika 30 saniye süresinde derece elde ettiler. Yüzme sporuna 2012 yılında başlayan Gökhan, bugüne kadar katıldığı en uzun parkurunun 6.5 km olduğunu belirtti. Onun için en önemli şeyin spor yaparak herkesin başarılı olması olduğunu ifade ederek, “Herkes yüzsün, şampiyon olsun” dedi. Aynı zamanda hayatını anlatan bir kitap yazan genç yüzücü, Down sendromlu olarak 5 km yüzen ilk sporcu olmanın gururunu yaşıyor. Kolunda 006 rakamının yazılı olması, Ankaralı olan Gökhan’ın özel bir izne sahip olmasından kaynaklanıyor ve bu izin nedeniyle yarışın direktörü Polat Dede’ye teşekkür etti.

Gökhan Kotan’ın hedefi ise 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda derece elde etmek. İtalya’da yapılacak olan açık su yüzme yarışına katılacak olan Gökhan, büyük bir başarı elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.