“Dünyaca Ünlü Filmlerin Müzikleri Film On The Stage Gösterisiyle Hayat Bulacak”

Kült filmler bu

“Film On The Stage” gösterisi, dünya çapında popüler olan filmlerin müziklerini özgün bir dans koreografisi ve senfoni orkestrasıyla sahnelemeyi hedefliyor. 13 Ekim’de Ankara’da seyirciyle buluşacak olan bu prodüksiyon, Netsanat Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kömürcü tarafından yapımcılığı üstlenildi. Şef Musa Göçmen’in yönetimindeki 40 kişilik senfoni orkestrası, 13 dansçı ve üç opera sanatçısıyla birlikte TED ATA Sahne’de performans sergileyecek.

Bu gösterinin dans koreografilerini Galip Emre üstlenirken, kostüm tasarımını Gökçe Şener ve ışık tasarımını Mustafa Bal gerçekleştirecek. Gösterinin yönetmenliğini ise Ersin Ayhan yapacak. Müziklerin bir kısmı Melis Kızılaslan, Zeynep Burcu Altınel ve Doruk Ören tarafından seslendirilecek. 80 kişilik bir ekiple sekiz aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan 75 dakikalık gösterinin genel provası TED Ata Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Eserin yapımcısı Cemalettin Kömürcü, projeyi şu sözlerle açıkladı: “Bu proje, kişisel bir hayalimizin ürünüdür. Yıllardır yurtdışında film müzikleri konserlerine katıldım ve her seferinde bunu hayal ediyordum. Bu eserimizde pek çok sürprizimiz bulunuyor. İzleyiciler keyifli ve unutulmaz bir zaman geçirecekler. Büyüleyici bir müzik ziyafeti ve görsel şov ile karşılaşacaklar. Yaklaşık sekiz aydır ışığı, dansı ve orkestrasıyla üzerinde çalıştığımız bir etkinlik. Hem Türkiye’de hem de dünyada bir ilk olacak.”

Orkestra şefi Musa Göçmen ise şunları söyledi: “Film müzikleri konserleri oldukça yaygın. Ancak biz bu gösteriyi farklı bir şekilde yapmak istedik. Örneğin, bu konserlerde ‘Eye of The Tiger’ gibi şarkılar çalınmıyor. Joker filminde ise Frank Sinatra’nın muhteşem şarkıları yer alıyor. Buna baktığımızda dedik ki, ‘Tamam, böyle bir şey olsun’. Ancak bu sefer dans, drama ve görsellerle film müziklerini anlatalım. İzleyicilere farklı bir deneyim sunmak istedik.”