Duruşma Gerginliği ve Pavyon Tartışması

Sinan Ateş davasında 2. gün... Salonda gerginlik

Sanık Avukat Serdar Öktem’in Savunması Sırasında Duruşma Salonu Karıştı

Serdar Öktem’in avukatı olarak savunma yapan Serdar Öktem’in duruşma sırasında yaşanan gerginlik nedeniyle duruşma salonunda olaylar çıktı. Müşteki avukatları ve sanık avukatları arasındaki karşılıklı konuşmalar üzerine mahkeme başkanı Mehmet Güven, tarafların susmasını istedi. Ancak müşteki avukatlarının konuşmalarına devam etmesi üzerine tansiyon yükseldi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Güven, konuşmalarını sürdüren müşteki avukatlarının dışarı çıkarılması talimatını polislere verdi. Başkan, avukatları dışarı çıkarmakta geç kalan polislere, “Avukatı dışarıya çıkarmayan kolluk görevlilerinin sicillerini istiyorum. Ben sizinle mi uğraşacağım?” şeklinde bağırdı.

Mahkeme salonundaki gerginlik nedeniyle bir müşteki avukatı ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır salondan çıkarıldı ve polisler hakkında tutanak tutuldu.

‘Pavyon Tartışması’ Davası

Mahkeme Başkanı Mehmet Güven, dava kapsamında tetikçi Eray Özyağcı’yı taşıyan aracın kiralandığı otoparkın sahibi Mustafa Uzunlar’a yönelterek, “icraata gittiler” şeklindeki mesajın anlamını sordu. Uzunlar, bu mesajın, “çapkınlık anlamında kullanılan bir cümle” olduğunu belirterek, polislerin pavyona gitme isteği doğrultusunda bu ifadeyi kullandığını söyledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal ise Sinan Ateş’in kişisel bilgilerini alarak, saldırıyı gerçekleştiren Eray Özyağcı’ya yardım ettiği iddialarını reddetti. Duruşmaya bugün devam edilecek.