Ebeler ve Hemşireler Gününde Emine Erdoğan Programa Katıldı

Emine Erdoğan ebe ve hemşirelerle buluştu: Şiddeti değil hürmeti hak ediyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ebeler Günü ve Hemşireler Haftası’nda Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde düzenlenen programa katıldı

Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen programa Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanı sıra 81 ilin hemşire ve ebeleri de katıldı. Emine Erdoğan, sağlık çalışanlarının mesleklerini icra ederken çekilmiş fotoğraflarından oluşan sergiyi gezerek şunları söyledi:

“Hemşire kelimesi Farsça’dan Türkçe’ye ‘kardeş’ anlamına gelir. Hemşireler, hastaların can yoldaşıdır. Tarihimizdeki kahraman hemşirelere değinerek, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla atılan önemli adımları vurguladı. Emine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını düzenlemek ve sorunlarını çözmek için hayata geçirilen Beyaz Reform süreci atılan en önemli adımlardan bir tanesidir. İyileştirmeyi, şifa vermeyi amaçlayan bu kutlu mesleğin mensupları, hayatlarının her döneminde saygı ve hürmeti hak ediyor. Bu nedenle, sağlık çalışanlarımızı hedef alan, şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum.”

Program sonunda Emine Erdoğan, 81 ilin ebe ve hemşireleri ile aile fotoğrafı çektirdi.