Ebrar Sitesi’ndeki Felaketin 1. Yılında Geride Kala Hüzün ve Acı

Depremzedeler yıkılan Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda ölen yakınlarını andı

Ebrar Sitesi’nde meydana gelen trajedinin 1. yılında, birçok insanın hayatını kaybettiği boş alan, hüzün ve gözyaşıyla doluydu. Gece geç saatlerde, Ebrar Sitesi’nin bulunduğu alana toplanan insanlar, Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından ölenler için dua etti.

Ayşe Kartal, yakını olan bir kişinin ölümüyle ilgili olarak, “Aynı acıları tekrar yaşıyoruz. Sesleri kulaklarımdan gitmiyormuş gibi hissediyorum, sanki dün konuşmuşuz gibi. Bu deprem kadar ihmalkarlık da öldürür. Benim ablam vardı. Depremden 2 ay sonra yeğenimin düğünü olacaktı, ancak olamadı. Çeyizlerini almıştık. 7 yaşındaki yeğenim hayatta kaldı. Durulamıyoruz, bu yüzden buraya geldik. Herkesin acısı aynı” şeklinde konuştu.

Niyazi Gökdoğan ise, “Ebrar Sitesi’nde bulunan Reyhan Apartmanı’ndaki ikinci katta, arkadaşımın annesi yaşıyordu. Biz sonradan enkazda olduklarını öğrendik. 16. saatte, sivil bir ekip annesini ve babasını kurtarmak için geldi. Arkadaşım 16 saat sonra kurtulabildi. Maalesef annesi kurtulamadı ve 4 gün boyunca enkaz altında kaldı. Arkadaşım 16 saatte kurtuldu, ancak sivil ekipten annesi ve babasını kurtarmaya gelen ekip hayatlarını kaybederek ailesini kurtaramadı” şeklinde açıklama yaptı.