Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye’ye Geliyor ve Kabataş Erkek Lisesi’ni Ziyaret Edecek

Kabataş Erkek Lisesi’nde ‘Kraliyet’ hazırlığı

Edinburgh Dükü Prens Edward, gelecek hafta Türkiye’ye gelerek çeşitli temaslar gerçekleştirecek. Kabataş Erkek Lisesi ziyaretleri arasında yer alacak. Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak, Prens Edward’a, Kraliçe II. Elizabeth’in 2008 yılındaki ziyaretinden bir fotoğraf ve okulun anı defterindeki imzasını tablo olarak hediye edecek.

Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Prens Edward’ın ziyaret öncesinde yapılan hazırlıkları ve ziyaretin nedeni olan eğitim projesini anlattı. Bayrak, “Türkiye’de Kabataş Erkek Lisesi olarak ‘Uluslararası Gençlik Ödül Programı’ adıyla uyguladığımız ‘The Duke of Edinburgh’s International Award’ isimli gençlik eğitim programı, dünyada 130’dan fazla ülkede uygulanmaktadır. Program, öğrencilere sertifika verilmesiyle sonuçlanan faaliyetlere dayanan bir programdır. Bu sertifika, yurtdışındaki okullara başvuru sürecinde önemli bir referans olmaktadır. Kabataş Erkek Lisesi olarak, bu programı gönüllü öğrencilerimizle kurumsal bir ciddiyetle uygulamaktayız. Prens Edward, Edinburdh Projesi çerçevesinde pek çok ülkeyi ziyaret ediyor ve Türkiye’de yapılanları yerinde görmek istiyor. Okulumuza geldiğinde program kapsamındaki tüm çalışmaları bizzat gözlemleyecek” dedi.

Geçen yıl hayatını kaybeden annesi Kraliçe II. Elizabeth ve babası eski Edinburgh Dükü Prens Philip’in 2008 yılında Kabataş Erkek Lisesi’ni ziyaret ettiğini hatırlatan Müdür Bayrak, “Yaklaşık 15 yıl sonra yine önemli bir ziyaretin ev sahipliğini yapmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Prens Edward’a, annesinin ziyaret sırasında imzaladığı anı defterimiz ve çekilen fotoğrafı özel bir tasarıma dönüşerek hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘The Duke of Edinburgh’s International Award’ veya Türkiye’deki ismiyle ‘Uluslararası Gençlik Ödül Programı’, Kraliçe II. Elizabeth’in eşi, eski Edinburgh Dükü Prens Philip tarafından 1956 yılında kurulmuştur. Türkiye’de bu program, 1995 yılında başlamıştır. Türk-İngiliz Dostluk Derneği ve birkaç okul tarafından uygulanan program, 2001 yılında TİKAV (Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı) ve Türk-İngiliz Dostluk Derneği işbirliğiyle ulusal düzeye taşınmıştır. Türkiye’de program, 147 okul ve 8 binden fazla katılımcısıyla 34 ilde faaliyetlerine devam etmektedir.

Uluslararası Gençlik Ödül Programı, öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunmayı ve sosyal sorumluluk duygularını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler, gönüllü hizmet, fiziksel gelişim, beceri gelişim ve macera keşif olmak üzere dört alanda faaliyetlerde bulunmakta ve bir danışman öğretmen seçmektedir.