Ekmek Fırınında Cinayet! Bilal Acar Tutuklandı.

Erzurum'da 'ispiyon' cinayetine iyi hal indirimi! Kendini böyle savundu






Olay, Ekmek Fırınında İş Arkadaşını Bıçaklayarak Öldüren Bilal Acar Tutuklandı

Olay, Ekmek Fırınında İş Arkadaşını Bıçaklayarak Öldüren Bilal Acar Tutuklandı

Olay, 17 Mart 2023’te saat 01.00 sıralarında, Erzurum’un Yakutiye ilçesi Dadaşköy Mahallesi’ndeki bir ekmek fırınında meydana geldi. Hakkında uyuşturucu kullanmaktan işlem yapılan Bilal Acar ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ancak fırın sahipleri olayı duyduktan sonra Acar’ın iş arkadaşı Muhammet Emin Seçer ile yaşadığı tartışma sonucunda Acar, bıçakladı.

Fırın içindeki güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, Acar’ın elindeki bıçağı kullanarak Seçer’e saldırdığı anlar görüntülendi. Diğer çalışanlar tarafından bıçak alınıp araya girilmesiyle olayın büyümesi engellendi. Ancak ağır yaralanan Seçer, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay yerinden kaçan cinayet şüphelisi Bilal Acar, polis ekipleri tarafından yakalandı ve adliyeye sevk edildi. Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten öldürme’ suçundan yargılanan Acar, hakim karşısına çıktı. Acar, amacının öldürmek olmadığını belirterek, “Konuşmak için gittiğimde, kendisi bana küfretti, ben de oradaki bıçakla korkutmak istedim. Ambulans gelene kadar da orada bekledim. Sonra da uzaklaştım” dedi.

Savcının talebi üzerine mahkeme heyeti müebbet hapis cezası istedi. Mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak Bilal Acar’ı 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak Seçer’in annesi Münire Seçer, bu kararı yeterli bulmadığını belirterek, “O suçun cezasının karşılığı değil. Ağır müebbet verilsin isterdim. Can bu kadar ucuz olmamalıydı. Benim çocuğum kara toprakta yatacak o da dışarıda keyfedecek. Benim çocuğumu öldüren şahsın gereken şekilde cezalandırılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.