Ekonomi Koordinasyon Kurulu Yeni Dönem için Toplandı

Ekonomide yol haritası şekillendi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), yeni dönemin ilk toplantısını BEŞTEPE’de gerçekleştirdi. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Cevdet Yılmaz, “EKK, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirmiştir. Toplantıda yeni döneme ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yapılmış; ilgili tüm kurumlarımızın uyum, işbirliği ve tam bir koordinasyon içinde çalışması vurgulanmıştır. Toplantıda ilgili kurumların sunumları sonrasında makroekonomik görünüm ve bütçe görünümü değerlendirilmiş, temel politika dokümanları ve eylem planları konusunda çalışmalar gözden geçirilmiştir” dedi.

Yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın temel hedefler olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye’nin finansal istikrarını pekiştireceğini ve insan odaklı kalkınmasını sürdüreceğini söyledi. Teknolojik atılımların devam ettirileceğini ve katma değeri yüksek ürünler ve hizmetler ile ihracat ve turizm gelirlerinin artırılacağını dile getiren Yılmaz, istikrar ve güven içinde, zorlukları aşacak ve fırsatları en üst düzeyde değerlendireceklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bugün İstanbul’da TÜSİAD ve bankacılarla önemli toplantılar yapacak. Bu toplantıların faiz kararının açıklanacağı 22 Haziran’daki Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde kritik önem taşıdığı belirtiliyor. EKK’nın yeni dönemde mali disiplin ve kamuda tasarruf anlayışı içinde hareket edeceği, mali alanın sosyal harcamalar ve nitelikli yatırımlar için kullanılacağı ifade ediliyor. İlgili taraflarla istişare içinde, ortak akılla hareket edileceği ve sektördeki paydaşların da katkı vereceği bildiriliyor.