Ekrem İmamoğlu: Değişim İradesini Sil Baştan İnşa Etmemiz Gerekiyor

‘Değişim’ mesajı verdi: Her şey yeniden başlıyor

İstanbul’un yeni seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimleri sonuçlarının büyük bir hayal kırıklığına neden olduğunu kabul ederek, halkın değişim isteğinin yeniden canlandırılması gerektiğini dile getirdi. İmamoğlu, her sahada ve her ortamda değişim gerektiğine dikkat çekerken, aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemenin mümkün olmadığını belirtti.

İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada ise İmamoğlu, Millet İttifakı olarak seçimi kazanamadıklarını ve bu durumdan kişisel ve ülke adına kaygılı olduklarını ifade etti. İktidarın siyaset anlayışının, devlet yönetme biçiminin ve toplumla kurduğu ilişkinin bugün yaşadığımız sorunların temel sebebi olduğunu düşünen İmamoğlu, demokratik mücadeleye her koşulda devam edeceğinin altını çizdi.

Seçim sonuçlarının adaletsiz koşullarda gerçekleştirildiği ve iktidarın kutuplaştırıcı, hakaret dolu ve iftira temelli bir dili olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, gönül seferberliği kuramadıklarının altını çizdi. Türkiye toplumunun değişim iradesinin gösterilen sonuçlardan çok daha büyük olduğunu vurgulayan İmamoğlu, değişim iradesini sil baştan inşa etmenin zorunlu olduğunu belirtti.

İmamoğlu, hatalardan ve eksikliklerden ders çıkaracaklarını ve sırt sırta vererek inandıklarında en güçlü engellerin bile aşılabileceğini sözlerine ekledi. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve demokrasimiz adına üzücü olduğu taraflar olsa da karamsarlığa kapılmayacağını ve mücadeleye devam edeceğini belirten İmamoğlu, millet sevgisiyle üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerinin sözünü verdi.