Emekli Dünya Bankası Asya Direktörü Korhan Berzeg’in Köpeği Tina, 74 Günün Ardından Evine Döndü

Korhan Hoca’ya götürsün diye Tina’ya GPS takibi

Emekli Amerika Dünya Bankası Asya Direktörü Korhan Berzeg, eşi Angela Berzeg ile birlikte İstanbul Büyükada’da yaşamaya başladıktan sonra Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan evlerine geri dönmek için harekete geçti. Ancak 17 Haziran sabahı telefonuyla birlikte kimlik ve banka kartlarını evde bırakarak, eğitimli köpeği Tina ile yürüyüşe çıktı ve bir daha geri dönmedi. Şimdiyse, 74 gün sonra Tina ailesinin evine geri döndü.

Tina’nın geri dönüş haberi, Armutlu Mahallesi’nde yaşayan bir aile dostunun Tina’yı evinin yakınında görmesiyle ortaya çıktı. Armutlu Mahallesi muhtarı Hamit Erman olay yerine geldi ve Tina’yı teşhis eden aile dostuyla birlikte jandarmaya haber verdi. Çip kontrolünde Tina’nın gerçekten korhan Berzeg’e ait olduğu tespit edildikten sonra Angela Berzeg arandı ve Tina’yı evlerine götürmek için Armutlu Mahallesi’ne geldi.

Öte yandan, Korhan Berzeg’i bulmak için AFAD, JAK, Jandarma Komando, GÖNDAK ve SAR ekipleri gibi 78 kişilik arama ekibi tarafından 76 günlük süre boyunca 250 kilometrekarelik bir alanı aradı. İz takip köpekleri ile yapılan aramalarda, drone ve İHA’lar da kullanıldı. Araştırmalar kapsamında 20 şüpheli ifade verdi ve korhan Berzeg’in kaybolduğu gün bölgeden geçen 40 aracın sürücüleri sorgulandı. Ancak, Korhan Berzeg’in banka hesaplarında hiçbir hareket olmadığı görüldü.

Tina’nın geri dönüşünde dikkat çeken noktalardan biri, köpeğin bakımlı olması ve üzerinde herhangi bir iz olmamasıydı. Bu durum Tina’nın yakın bir yerde alıkonulmuş olabileceği şüphesini ortaya çıkardı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tina’nın tasmada bulunan parmak izini incelemek için olay yerinde inceleme yaptı. Ayrıca, Tina’nın kaybolduğu süre boyunca beslenme durumunu belirlemek için kan ve dışkı örnekleri alındı ve incelenmek üzere Gönen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Laboratuvarı’na gönderildi.