Emekli Dünya Bankası Uzmanı Korhan Berzeg Aramızda Kaybolduğunda Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Korhan Hoca’nın peşinde 2 hafta

Dünya Bankası’nda uzun yıllar ekonomi uzmanı olarak çalıştıktan sonra emekli olan Korhan Berzeg, emeklilik sonrasında İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlamıştır. Ancak, mayıs ayında tatil için eşinin memleketine gitmek üzere İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile beraber Gönen’in Armutlu Mahallesi’ndeki evine gelmiştir. Ancak, 17 Haziran’da kahvaltı hazırlarken eşi evden ayrılan Korhan Berzeg geri dönmemiştir. Eşi, geri gelmeyince endişelenen Angela Berzeg, jandarmaya kayıp başvurusunda bulunmuştur. Bu başvuru üzerine arama çalışmaları başlamış ve AFAD, AKUT ekipleri ile Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca, GÖNDAK ve çevre illerden gelen arama kurtarma ekipleri ve Bursa’daki dağcı grupları da arama çalışmalarına katılmıştır. Ankara tarafından özel olarak görevlendirilen Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi de bu çalışmalara katılmıştır. Arama çalışmalarında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma (JASAT) ekipleri de istihbari destek sağlamaktadır.

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, kaybolma iddiasının olduğu bölgenin defalarca tarandığını belirtmiştir. Özel ekipler saha incelemesi yaparak, ailenin ve çevredekilerin ifadelerini alıp araştırmışlardır. Ancak şu ana kadar sonuç elde edilememiştir. Geniş çaplı bir araştırma yapılmaktadır. Fiziki arama çalışmalarının yanı sıra teknik arama da yapılmaktadır. Mobese kameralarının olmadığı her yerde bölgeden geçen araçların plakaları incelenmektedir. Şüpheli bir araç olup olmadığı araştırılmaktadır. Ayrıca, yakınları ve çevredekilerin telefon görüşmeleri de kontrol edilmektedir. Şüpheli bir görüşme olup olmadığı da araştırılmaktadır. Bu işlemler zaman alıcıdır.

Arama çalışmalarına dronlarla destek verilmekte olup, dün itibarıyla 13. gününde devam etmektedir. Ekipler, yüksek rakımlı yerlerden başlayarak Korhan Berzeg’in evinin bulunduğu Armutlu Mahallesi’ne doğru çalışmalarını sürdürmektedir. Armutlu Mahallesi’nin çevresindeki 4 mahallede de arama yapılmaktadır. Ekipler, ormanda ve ovada çalışma yaparken aynı zamanda yırtıcı kuşları da izlemektedir. Yırtıcı kuşların yoğunlaştığı bölgelere ulaşan ekipler, bir koyun ve karga leşiyle karşılaşmışlardır. Arama alanı genişletilmekte olup Korhan Berzeg ile doberman cinsi köpeği Tina’nın izine hâlâ ulaşılamamıştır.