Emekli Maaşlarına İyileştirme: Binali Yıldırım’dan Flaş Açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’dan kritik emekli maaşı açıklaması: Ciddi bir iyileştirme olacak

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, son açıklamasında emekli maaşlarına ilişkin önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Yıldırım, “Emekli maaşlarında büyük bir iyileştirme yapılacak” dedi ve bu çalışmanın ne zaman başlayacağı hakkında da bilgi verdi. Yıldırım, “Meclis açıldıktan hemen sonra emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar yapılmaya başlanacak” şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım’ın konuşmasında dikkat çeken diğer başlıklar şunlardır: AK Parti’nin kuruluşunun 22. yıl dönümündeyiz ve bu anlamlı günde Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Ankara’da bir etkinlik düzenleyeceğiz. AK Parti, Türk siyasi tarihinde kurulduktan sadece 14 ay sonra tek başına iktidara gelmiş nadir bir partidir. Partimizin 74 kurucusu, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere dilekçelerini 14 Mayıs 2001’de verdi. Teşkilatlanmaya başladığımız sırada erken seçim kararı alındı. Devlet Bahçeli bu durumda seçime gitmemiz gerektiğini söyledi.

Bu, yeni kurulan bir parti için önemli bir gelişmedir. Hem teşkilatları kurmaya çalışacak hem de halka kendimizi anlatmaya çalışacaktık ve 1 yıl içinde seçime girerek sonuç alacaktık. Türkiye’nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti’ye bugün 100’den fazla parti eklenmiştir. Eğer her kurulan parti iktidar olmuş olsaydı, hiç kimse bu kadar sürede iktidar görevini yerine getiremezdi. AK Parti’yi iktidara getiren dinamikleri dikkate almak önemlidir.

“22 YILDA ASLA BOYUN EĞMEDİK”

Vesayetle ilk karşı karşıya kaldığımız olay e-Muhtıra ile oldu. Vesayetle mücadelede, 27 Nisan’ı hatırlıyoruz ama öncesinde 2 kez bize müdahale etmeye çalıştılar. Muhtıralar ve darbelere karşı 22 yılda asla boyun eğmedik. Egemenlik milletindir, millet tarafından alınır. Bayrağımızı asla indirmedik, alçaklara teslim etmedik.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Covid salgını dünya genelinde tüm dengeleri alt üst etti. Enflasyonla tanışmayan ülkeler enflasyon sorunuyla karşılaştılar. Bizim de enflasyon hızla artmaya başladı. Çünkü dünya ihtiyaçlarının gerekli miktarında üretim yapılamadı. İhtiyaçlar azalmadı, ancak üretim önemli derecede azaldı. Bir şeyin miktarı azalınca fiyatı artar. Fiyat artışları enflasyonu tetikler ve enflasyon da fiyat artışlarını daha da körükler. Bunun yanı sıra terörle mücadele ve Rusya-Ukrayna savaşı sorunları da var. Bu iki ülke arasındaki ticaret hacmi 45 milyar doları buluyor. Tüm bunlar ekonomiyi olumsuz etkiledi. Krizler yönetilebilir, ancak belirsizlik yönetilemez. Aslında durumun özeti budur. Üstüne 6 Şubat depremini eklersek, tablo daha da ağırlaştı. Bu deprem 110 milyar dolara mal oldu. Bu ölçekte bir depremle başka bir ülke altında ezilirdi. Biz millet ve devlet olarak burada farkımızı ortaya koyduk.

Türkiye’nin bütçe büyüklüğü, yani milli geliri 1 trilyon 58 milyar dolar. 2023’te bu rakamın 1 trilyon 200 milyar dolara çıkması bekleniyor. Buna göre, şu anda kişi başına düşen gelir 12,310 dolardır. 2024’te kişi başına düşen gelir 13,000 dolar olacak. Türkiye’nin kuruluşundan 1923 ile 2002 arasında büyüme ortalaması yıllık %4,7 iken AK Parti döneminde 2002 ile 2020 arasında bu oran %5,4 olarak gerçekleşmiştir. Eğer Türkiye yüz yıl boyunca %4,7 yerine %5,4 büyüseydi milli gelirimiz 2 trilyon doların üzerine çıkardı ve kişi başına düşen gelir 25-26 bin dolar olurdu. Güven ve istikrar, büyümenin anahtarıdır. AK Parti’nin başarısının temelinde bu yatmaktadır. Bu, AK Parti’nin kerameti değil, milletin AK Parti’ye yüklediği bir misyonun sonucudur. Enflasyon hükümetimizin en önemli önceliğidir ve 2024’ün ikinci yarısından itibaren kalıcı olarak düşecektir. Enflasyonun tekrar kontrol edilebilir tek haneli seviyelere düşürülmesi hedeflenmektedir. Ekonomi yönetimi bu konuda çalışmaktadır ve uzman kişilerden oluşmaktadır. Orta Vadeli Plan hazırlık süreci tamamlandı ve eylül ayında açıklanacak. Enflasyon orta vadede kontrol altına alınacak ve tek haneli seviyelere inecektir.