Emekli Profesör İstanbul’da Kayboldu – Kemiğine Ulaşıldı!

Gizem çözüldü: Kemikler Korhan Hoca’ya ait çıktı

Emekli Profesör İstanbul’da Kayboldu – Kemiğine Ulaşıldı!

ABD’de emekli olduktan sonra İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Prof. Dr. Korhan Berzeg, 17 Haziran 2023 günü, Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evinden sabah yürüyüşe çıktıktan sonra esrarengiz bir şekilde kayboldu. Geçen günlerde evine 3 kilometre uzaklıkta dere kenarında bulunan ve Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu. Gönen Savcılığı tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na teslim edilen kemikler, kalça ve göğüs kafesine ait olabilir.

İngiltere’de yaşayan Berzeg’in kızlarından biri olan Nisa Helen Berzeg, Türkiye’ye gelerek doku ve tükürük örneği verdi. Yapılan incelemede iki DNA profili de uyuştu. Adli Tıp Kurumu, kemikler ve eşyalar üzerinde inceleme yaparak Berzeg’in ölüm nedenini belirlemeye çalışacak.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı ise “Cesedin tamamı ya da en azından kafatası bulunmadan ölüm kararı vermek mümkün değildir. Ya kemiklerin ait olduğu el ya da ayak kesilip kemikler ayrılıp olay yerine bırakıldıysa” şeklinde konuştu.

3.5 kilometre uzaklıkta dere kenarında 312 gün sonra kimlik, ehliyet, banka, kredi kartları ve kıyafet ile kemik parçaları bulunan Berzeg’i arama çalışmaları yeniden başladı. Bölgede yapılan arama çalışmalarında önceki gün 1 kemik parçası daha bulunurken, 30 kilometrekarelik alan, 3 kadavra arama köpeği ile taranıyor. Arama çalışmalarında 61 jandarma personeli, tırmıklarla çalıların arasında arama yapıyor.