Emirgan Sahilinde Bisiklet Yolu Çekişmesi

Emirgan Sahili'nde bisikletli gence tekme ve yumrukla dehşeti yaşattı

Emirgan Sahilinde Bisiklet Yolu Tartışması

8 Temmuz tarihinde Emirgan Sahili’nde saat 16.00 sıralarında yaşanan olayda, A.Ç. (15) isimli genç, arkadaşıyla birlikte bisiklet yolunda seyir halindeyken yaya olan bir vatandaşı uyardı. Ancak yolu kapattığı gerekçesiyle uyarıya tepki gösteren bu vatandaşla tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesiyle birlikte şahıs, A.C.’yi yumruklayarak darp etti. Olay anları, çevrede bulunan bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, gençlerin yaya vatandaşla arbede yaşayıp şahsın saldırısına maruz kaldığı anlar net bir şekilde görülüyor.

Olayı gören ve müdahale etmeye çalışan bir tanık olan Mehtap Yavuz, yaşananları şu şekilde anlattı: “Çocuklar bisiklet yolunda ilerlerken, beyefendi ailesiyle önlerinde yürüyordu. Beyefendi çocuğa saldırdıktan sonra ona yumrukla vurmaya başladı. Ben de çocuklar tartışıyor sanarak ilk başta müdahale etmek istemedim. Ancak sonra dayanamayıp araya girdim. Beyefendiye ‘senin de çocukların var, gözleri önünde böyle yapma’ dedim. Olay sonrasında saldırgan Adem A. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.”

Olayın ardından A.C.’nin şikayeti üzerine Adem A., “kasten yaralama” ve “tehdit-hakaret” suçlarından adli işlem yapılması için adliyeye sevk edildi.