Emre Belözoğlu, Seçil Erzan’ın Yüksek Getiri Vaatlerine İnanarak Paraları Gönderdi

1.4 milyon dolar işte böyle götürüldü

Seçil Erzan, kuzeni Emre Belözoğlu’nu yüksek getiri vaatleriyle kandırmak için Volkan Bahçekapılı aracılığıyla irtibat kurdu. Olay tarihi 17 Mart 2023’dü. Başlangıçta, Belözoğlu, şoförü Alpaslan Akyüz aracılığıyla 1 milyon 492 bin doları Bahçekapılı’ya gönderdi. Bahçekapılı ise bu parayı Seçil Erzan’a Denizbank Levent Şubesi’ndeki odasında teslim etti. Aynı gün içinde, Belözoğlu yine şoförü aracılığıyla 1 milyon 400 bin dolar daha gönderdi (günlük kurla 39 milyon 881 bin TL). Volkan parayı teslim aldıktan sonra Erzan’ı aradı ve parayı bizzat alacağını belirtti.

Seçil Erzan’ın para taşıdığı ilk fotoğraf Volkan Bahçekapılı’nın ofisindeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Soruşturma dosyasında yer alan görüntülerde, Seçil Erzan ve Emre Belözoğlu’nun şoförü Alpaslan Akyüz görülebiliyor. Volkan paraları teslim etmiş ve Seçil Erzan ofisten ayrılıyor. İçinde para dolu çanta ve poşeti taşıyan kişi Akyüz’dür.

Seçil Erzan, aslında yakalanmasına sadece 21 gün kalan bir hile yürütüyordu. Ancak yüzünde veya hareketlerinde herhangi bir tedirginlik veya korku belirtisi yoktu. Bir gün sonra Belözoğlu, Seçil Erzan’a 400 bin dolar daha göndermek için harekete geçecek. Yine bu teslimatı Alpaslan Akyüz yapacaktır. Teslimat noktası bu defa Denizbank Genel Müdürlüğü binasının hemen önüdür. 10 gün sonra Belözoğlu, Seçil Erzan’a 1 milyon dolar daha gönderir. Bu kez parayı Seçil Erzan’a teslim eden kişi Nur Erkasap olur.

Dosyadaki diğer görüntülerde ise Denizbank Levent şubesinde Erzan’ın odasına yapılan giriş çıkışlar görülüyor. 1 Mart – 07 Nisan 2023 tarihleri arasındaki kayıtlarda, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Volkan Bahçekapılı’nın Erzan’ın odasına gittiği görülüyor.

Belözoğlu, ifadesinde Seçil Erzan tarafından nasıl kandırıldığını şu şekilde anlatıyor: “17 Mart’ta Seçil Erzan ile tanıştım. Doğrusunu söylemek gerekirse, Denizbank Şube Müdürü olduğunu ve yatırım fonuyla ilgilendiğini kuzenim Volkan Bahçekapılı aracılığıyla öğrendim. Kendisi bana Denizbank’ta Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu tarafından oluşturulan ve yüksek getiri imkânı sunan bir fon olduğunu söyledi. Yalnızca değerli müşterilerini bu fona dahil ettiğini ifade etti. Ben de bu fona yatırım yapmak ve Hakan Ateş’e güvenmek amacıyla dahil olabileceğimi söyledim. Aynı gün önce 1 milyon 492 bin dolar, ardından 1 milyon 400 bin doları kuzenim Volkan’a gönderdim. Bu parayı da kendisi Seçil Erzan’a teslim etti. Daha sonra 18 Mart’ta, 400 bin doları yeniden bu fona yatırmam için Volkan’ın yönlendirmesiyle şoförüm Alpaslan Akyüz tarafından Seçil Erzan’a elden teslim edildi. Yaklaşık 10 gün sonra Seçil Erzan, toplamda 5 milyon dolar yatırırsam daha yüksek bir kazanç sağlayabileceğimi söyleyerek beni kandırdı. Ancak ben sadece 1 milyon dolar daha verebileceğimi belirttim. Arkadaşlarımdan topladığım borç parayı, 1 milyon doları Volkan’a teslim ettim. Volkan da bu parayı, aile dostumuz olan Nur Erkasap aracılığıyla Seçil Erzan’a vermek üzere göndermiştir.”