FETÖ’ye Karşı Verilen Mücadelenin Epik Anlatımı
“En Uzun Gece”, dönemin Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan’ın FETÖ soruşturması sırasında yaşananları ve örgüt mensuplarının yakalanacağını anlayarak harekete geçmesi sonucu ortaya çıkan destansı direnişi konu alıyor. Eser, vatan uğruna gece boyu verilen mücadelenin hikâyesini şiirsel bir dille aktarıyor.
Ankara-İstanbul Ekseni ve 15 Temmuz Köprüsü Fonunda
Terörle Mücadele Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve “15 Temmuz Şehitler Köprüsü”nün fon olarak kullanıldığı eser, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin’in direktörlüğünde hazırlandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in danışmanlık yaptığı projede, Prof. Dr. İbrahim Sarıtaş koordinatör olarak görev aldı. Gürkan Tanyaş’ın kaleme aldığı eserin müzikleri Ali Otyam, Aytuğ Ülgen ve Selim Atakan tarafından bestelendi.
Dev Orkestra ve 500 Kişilik Ekip
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cemi’i Can Deliorman’ın yönettiği prodüksiyonda, 72 kişilik karma orkestra, 145 kişilik Devlet Sahne Sanatları Topluluğu ve 63 kişilik Devlet Çoksesli Korosu yer alıyor. Toplamda 500 kişinin emek verdiği eserde, başrolleri Umut Temizaş, Oktay Gürsoy ve Ziya Kürküt gibi isimler paylaşıyor. Dekor ve kostüm tasarımı Özgür Usta, ışık tasarımı ise Kemal Yiğitcan imzası taşıyor.
Şiirler Bestelendi, Efsanevi Marşlar Sahnelenecek
Mehmet Akif Ersoy’un “Birlik” ve “Cenk Marşı”, Bahtiyar Vahapzade’nin “Allah”, Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkelerden Başkentler Başkentine” gibi eserler, proje kapsamında bestelenerek sahneye uyarlandı. “En Uzun Gece”, 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.