“Enerji Bakanı Bayraktar’dan Şehitlerimize Övgü ve Projelerin İlerlemesi Hakkında Bilgilendirme”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, şehit Aybüke Yalçın ve Esma Çevik'in aileleriyle telefonda görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak’ın Akçay köyündeki 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti. Bayraktar, askerlerle bir araya gelerek gözetleme kulesinde nöbet tutan askerlere tatlı ikramında bulundu. Ayrıca, şehit Astsubay Esma Çevik’in annesi Nebahat Gözüaydın ile telefonda görüşme gerçekleştirdi.

Bayraktar, Şırnak’ın İdil ilçesinde 2019 yılında meydana gelen el yapımı patlayıcı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Esma Çevik’in şehit olmasına destek verdiği petrol arama faaliyetleriyle değindi. Bayraktar, “Hepimiz onunla ne kadar gurur duysak azdır. Esma’nın ismini verdiğimiz bir proje ile onun anısını sonsuza kadar yaşatacağız. Tüm Türkiye onun ismini anıyor. Türkiye’nin kaderini etkileyecek büyük bir çalışma gerçekleştiriliyor. Biz de şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz ve onu her zaman anmaya devam edeceğiz. Devletimiz her zaman sizin yanınızda” şeklinde konuştu.

Bayraktar daha sonra, 2017 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK teröristlerinin saldırısı sonucu şehit düşen Müzik Öğretmeni Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın’ı aradı. Bayraktar, Aybüke’yi hiçbir zaman unutmadıklarını ve Türk milletinin de onu unutmadığını vurguladı. “Başsağlığı, metanet ve sabır dileklerimizi size iletiyoruz. Sizin biricik kızınız alçak terör örgütünün saldırısında şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Ben de 2 kız babası olarak sizleri daha iyi anlayabiliyorum. Milletimiz adına size teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rahmetli kızınızın adını verdiğimiz sahalarda Türkiye’nin kaderini değiştirecek projelere imza atıyoruz. Cumhurbaşkanımızla bu projeler hakkında konuştuk ve gelişmeleri aktardık. O da çok memnun oldu. 2024, Türkiye için daha iyi bir yıl olacak” şeklinde konuştu.