“Engin ve Dilan Polat Çifti Hakkında Suçlamalar: Örgüt Kurma ve Mal Varlığı Aklama”

Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı... Karar sonrası 'Oğlum sana kim bakacak' diye bağırdı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin ve Dilan Polat çifti hakkında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla birlikte toplam 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri tamamlanan 18 şüpheli, Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. 6 şüphelinin ise işlemleri halen devam etmektedir.

18 şüpheli dün sabah saatlerinde adliyeye getirildi ve ifadeleri alınmaya başlandı. Şüphelilerin sorguları için 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Yapılan yaklaşık 4 saatlik sorgu sonucunda Engin ve Dilan Polat dahil 16 şüpheli tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Dilan Polat’ın sorgusu 5 dakika, Engin Polat’ın sorgusu ise 10 dakika sürdü.

18 şüphelinin hakimlik sorguları saat 20.40’ta başladı. Dilan Polat, hakimlik sorgusu sırasında baygınlık geçirmiş ancak durumu iyi olduğu belirlenmiştir. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgular yaklaşık 6 saat sürdü. Toplamda 19 saat süren işlemlerden sonra Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat olmak üzere 12 kişi tutuklandı, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklamanın ardından Dilan Polat, “Oğlum sana kim bakacak” diye bağırdı. Mahkeme kararının ardından tutuklu olan şüpheliler güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi. Şüpheliler, sağlık kontrolleri için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Dilan Polat, sağlık kontrolü sırasında “Masumuz” dedi. Şüphelilerin Silivri Cezaevi’ne gönderildiği görüldü. Şüpheli yakınları ise gece boyunca adliyenin önünde sonuçları bekledi.

Dilan Polat’ın ifadesine göre, kendisi sadece bir reklam yüzü olarak faaliyet gösterdiğini ve ticari işlerle ilgilenmediğini belirtti. Engin Polat ise aylık gelirinin 200 bin TL civarında olduğunu ve ticaret yaparak biriktirdiğini ifade etti. Avukatları Ahmet Gün ise aylık gelirinin 300 bin TL olduğunu ve şirketlerle ilgili konuları Engin Polat’ın yönlendirdiğini söyledi.

Savcılığın yürüttüğü soruşturma sonucunda Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın örgüt kurma, vergi usul kanununa muhalefet ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi. Diğer şüphelilere ise suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama, örgüte üye olma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlamaları yöneltildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen deliller incelenirken, BYZ isimli şirketin üretim kapasitesinin, Engin ve Dilan Polat’ın anlattığı kadar büyük olmadığı ortaya çıktı.

Dilan ve Engin Polat çiftine toplamda 66 sayfalık sorular yönetildi. Araçlarına el koyulan çiftin lüks otomobilleri polis tarafından tutuldu ve yediemin otoparkına çekildi. Bu araçlar arasında dikkat çeken bir otomobil de Ferrari 296 GTB modeliydi, ancak BYZ firmasının bu kadar ürün üretebilecek kapasitesinin olmadığı ortaya çıktı.