Epilepsi Krizi Geçiren Sürücüden Kaynaklanan Kazada İstanbul Beyoğlu’nda 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Ödül gibi ceza

Beyoğlu’nda meydana gelen bir olayda, Ergün Gürdal adlı bir kişi kamyonetiyle Camiikebir Mahallesi Otobüs Durağı’ndaki vatandaşlara çarptı. Bu çarpışma sonucunda, Suzan Metin ve İlhami Metin hayatlarını kaybetti, İbrahim Aydoğan, Nuriye Karataş, Sadık Çamurluayak ve Tansel Ağaç ise yaralandı. Yaralananlardan Sadık Çamurluayak, hastanede tedavi edilirken başka bir rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetti.

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nin incelemesine göre, kazada suçlu olduğu belirlenen Ergün Gürdal’ın kanında uyuşturucu tespit edildi ve olay sırasında araç kullanmaya uygun durumda olmadığı yüzde 100 kusurlu bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Ergün Gürdal hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Mahkeme sürecinde Ergün Gürdal, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunma yaptı ve epilepsi hastası olduğunu, olaydan önce baygınlık geçirdiğini iddia etti. Ergün Gürdal, geçtiğimiz gün görülen karar duruşmasında ise “Daha önce iki kez hastaneye kaldırılmıştım. Doktorlar, beyin damarlarımın çatlak olduğunu söylemişti. Yeşil reçeteli ilaçlar kullanmaya başladım. Kaza sonrası ambulans ve polis ekipleri gelene kadar 40-45 dakika baygın halde yatmışım. Ölen ve yaralanan insanlara zarar vermek gibi bir niyetim yoktu. Bu durumdan dolayı üzgünüm” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti Ergün Gürdal’ı “taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümü ile yaralanmasına neden olma” suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Ergün Gürdal’ın ehliyetine 2.5 yıl el konulmasına karar verildi.