“Ercan Akdağ’a Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezası Verildi”

Saibe’nin katiline en ağır ceza

Antalya Aksu’da Gerçekleşen Olayda Eşini Öldüren Ercan Akdağ’a Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezası

Geçen yıl 29 Nisan’da Antalya Aksu’da yaşanan olayda, Saibe Akdağ (37) ile eşi Ercan Akdağ (38) arasında bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Ercan Akdağ, eşi 3 çocuk annesi Saibe Akdağ’ı yaraladı. Ardından 6 Mayıs’ta taraflar arasında tekrar bir kavga yaşandı. Bu sefer Ercan Akdağ, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp eşinin yaralandığını ve başının kesildiğini belirterek yardım istedi. Ne yazık ki, Saibe Akdağ kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Gözaltına alınan Ercan Akdağ, kavgada eşi Saibe Akdağ’ı keser ve sapıyla dövdüğünü itiraf etti. Mahkeme sürecinde sanık Ercan Akdağ, önceki savunmalarını tekrarlayarak, “Eşim ile aramızda tartışmalarımız olmuştur ancak canına kastedecek bir eylemde bulunmadım. Ne benim ona, ne de onun bana öldürmeyi gerektirecek bir sebebimiz yoktur.” şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, Ercan Akdağ’ı ‘eşe ve kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca ‘eşe karşı ve silahtan sayılan alet ile kasten yaralama’ suçundan da 15 ay hapis cezası verildi.