Erdal Beşikçioğlu’nun Adaylığı CHP’nin Yerel İttifak Stratejisini Sarsıyor

‘Amirim’ nasıl aday oldu

Etimesgut İlçesi’nde yaşanan sürpriz adaylık tartışması, CHP’nin başkentteki yerel ittifak planlarını etkiledi. Türkiye’nin başarılı oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nun adaylık haberi, CHP tarafından bile beklenmedik bir gelişme olarak karşılandı. Mansur Yavaş’ın tercihi olan İYİ Parti kökenli Mesut Özarslan ve ilçe başkanı Cemal Emir’in yanı sıra Beşikçioğlu’nun da aday olması, parti üyeleri için büyük bir sürpriz oldu. Beşikçioğlu’nun ismi, parti yönetimi dışındaki çevrelerde bile duyulmamıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beşikçioğlu’nun adaylık fikrinin kendisinden çıktığını belirtti. Özel, “Benim fikrim. Çok tanınan bir isim, özellikle gençler arasında büyük bir destek görüyor” şeklinde konuştu. Beşikçioğlu ile iletişim kuran Özel ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, olumlu bir geri dönüş aldığını ifade etti. Parti içindeki kaynaklar, Beşikçioğlu’nun Etimesgut’ta diğer adaylara karşı önde olduğunu da belirtti.

Başkan Mansur Yavaş, yakın çalışma ekibinden Mesut Özarslan’ı Etimesgut için tercih etmişti. Ancak Beşikçioğlu’nun adaylığı, yerel ittifak hesaplarını olumsuz yönde etkileyebileceği gerekçesiyle Yavaş tarafından itiraz edildi. Ancak her iki taraf da “rest çekme” iddialarını doğrulamadı. Bazı kulislerde ise Özarslan’ın başka bir ilçeden aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın tekrar aday gösterilmesi de tartışma yarattı. Geçmişte Özel’in “Hatay’da vereceğimiz karar tarihi bir karar olacak. Hatay başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız” sözleri, Savaş’ın aday gösterilmeyeceği şeklinde yorumlandı. Ancak parti kaynakları, Savaş’ın milliyetçi ve muhafazakar seçmenler arasında popülaritesiyle diğer adaylar arasından öne çıktığını belirtti.

Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, “Targaryen başkan” olarak sosyal medyada gündeme gelmiş ve bu nedenle dikkat çekmişti. Subaşı, Bilecik’ten aday gösterildi. Subaşı, bu ilgiye “İltifatlarınız, esprileriniz ve güzel yorumlarınızı görüyor, herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Unutmadan, Winter is coming (Kış geliyor)” şeklinde bir paylaşım yaparak cevap verdi.

Eskişehir’de 25 yıldır belediye başkanlığı yapan 86 yaşındaki Yılmaz Büyükerşen, genel sekreteri Ayşe Ünlüce’ye yerini bıraktı. Eskişehir yönetimi, Büyükerşen’in adaylık düşüncesini dile getirmesiyle zorlandı. Ancak Büyükerşen, Ünlüce lehine adaylıktan çekilmesiyle sorunu çözdü. Özgür Özel de sosyal medyadan Büyükerşen’e teşekkür etti.

CHP’nin İstanbul’daki aday listesinde yönetimi CHP’de olmayan 12 ilçenin adayları da yer aldı. Şu ana kadar açıklanan 14 adayın 7’si, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çalışma ekibinden isimlerdir. Kalan 25 ilçenin adayları da ay sonuna kadar açıklanacak.

Not: ve

taglarını kullanarak özgün bir haber metni oluşturmak için gönderdiğiniz haberi inceleyerek bu metni oluşturdum. Bu makale HTML formatında gönderildiği için tagları uygun şekilde kullandım. Haberin ana konusu değişmemekle birlikte, cümlelerimle ve anlaşılır Türkçe kullanarak metni yeniden yazdım.