Erdoğan Başkanlığında Kabine Toplantısı: Terörle Mücadele ve Ekonomik Gelişmeler Gündemde

Asgari ücret mesajı: Kayıpları telafi edecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan Kabine toplantısında, terörle mücadele ve ekonomik gelişmeler ön plandaydı. Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin güneyindeki terör tehdidine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Tel Rıfat başta olmak üzere teröristlerin bulunduğu bölgeleri güvenli hale getireceğiz” şeklinde konuştu. Ayrıca, bölgedeki siyasi, diplomatik ve ekonomik ilişkileri geliştireceklerini belirtti.

Erdoğan ayrıca, enflasyonun kontrol altına alındığını ve ekonomik istikrarı güçlendirme adımları attıklarını dile getirdi. Ülkenin OECD ülkeleri arasında en iyi performans gösteren ülke olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin sürekli daha iyiye gideceğini vurguladı.

Toplantıda ayrıca, asgari ücret artışı ve kentsel dönüşüm konuları da ele alındı. Erdoğan, asgari ücrette genel ekonomik dengeyi koruyacak bir artış yapacaklarını belirtirken, kentsel dönüşümün beka meselesi olduğunu vurguladı. Deprem riski altındaki binaların dönüştürülmesi gerektiğini söyleyerek, İstanbul’da her yıl 350 bin konut inşa ederek acil dönüşüm gerektiren tüm binaları yenileme hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail’in Filistin coğrafyasındaki zulümlerinin hesabını vereceğini söyledi.