Erdoğan: Kadınların Güçlenmesi ve Toplumsal Rolü

Emine Erdoğan: Kadınlar daha adil dünyanın anahtarı

Erdoğan: Kadınların Toplumsal Rolü ve Güçlenmesi Öncelikli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada kadınların toplumsal değerlerin kalesi olduğunu belirterek, aynı zamanda aile kurumunun temel unsuru ve sosyal kalkınmanın lokomotif gücü olduklarını vurguladı.

Erdoğan’ın sözlerine göre, “Kadınların sağlığı, güvenliği, eğitimi, ekonomik güçlenmeleri ve genel yaşam kalitesini artırmak devletlerin en öncelikli sosyal politika başlıklarından birisidir.” Erdoğan, son 20 yılda Türkiye’de gerçekleştirilen reform niteliğindeki düzenlemelerin bu amaç doğrultusunda olduğunu ifade etti.

Erdoğan, kadınların duyguları anlama ve yönetme becerilerinin geliştirilmesinin, çalışma hayatında güçlenmelerinin daha adil ve yaşanabilir bir dünyanın anahtarı olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın vurguladığı gibi, “Elimizdeki dünya, insanlığın değerleriyle birlikte parça parça dağılırken kadın duyarlılığına, sezgisine ve şefkatine hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var.”

Zirvede Farkındalık Ödülleri Sahiplerini Buldu

Zirvede Farkındalık Ödülleri’ne layık görülen yazar Alev Alatlı, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve BAYKAR Yönetim Kurulu Üyesi finans yöneticisi Canan Bayraktar için plaket töreni düzenlendi.