Erdoğan MKYK’da Değişim İçin Harekete Geçti

Büyük değişim kongrede

Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK Toplantısında Değişim Mesajı Verdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında kongre sürecine dair önemli bir mesaj verildi. Edinilen bilgilere göre, beklenen kongre sürecinin başlatılmasına dair henüz bir karar alınmazken Erdoğan, “Kimse layüsel değil, büyük değişim kongrede olacak,” ifadelerini kullandı.

22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek MKYK toplantısında kongre sürecinin başlayacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, değişime yönelik ilk adım olarak kongreye kadar A takımında sınırlı bir değişikliğe gideceği de dile getirildi.

Yaklaşık 3 saat süren MKYK toplantısında Erdoğan’ın, seçim süreci ile ilgili daha önce yaptığı konuşmalara benzer bir değerlendirme yaptığı öğrenildi. 31 Mart seçimlerine ilişkin MKYK üyelerine hitaben Erdoğan, “Biz yenile yenile bugünlere geldik; yoktan geldik. O nedenle bundan sonrasında ne yapacağımızı da iyi biliyoruz. Bunu kendi usullerimize göre yapacağız. 31 Mart’ta vatandaşımız bize çok güçlü bir mesaj vermiştir. Bunu her yönüyle anlamak, dinlemek ve gereğini yapmak zorundayız,” diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti’nin ‘erdemliler hareketi’ olarak nitelendirdiği parti üyelerine yönelik, “Burası sıradan bir parti değil. Bu partinin her mensubu ‘erdemliler hareketi’ni iyi anlamalıdır. Seçimin sonucu belli. 31 Mart’ta vatandaşımız bize çok güçlü bir mesaj vermiştir. Mesajı aldık. Gereğini yapmak zorundayız,” şeklinde konuştu.

Bir MKYK üyesinin seçimin kaybedilmesine ilişkin nedenlerin yanı sıra rakip tarafın seçimi nasıl kazandığına dair ilçe ilçe analiz yapılması önerisinin Erdoğan tarafından beğenildiği ve bu konuda talimat verdiği öğrenildi.