“Erdoğan, TRT Ortak Yayınında Soruları Yanıtladı: Sinan Oğan ile Güç Birliği, Sınırlarımız Güvende, Rehavete Kapılmayın”

Sinan Bey’le aramızda pazarlık olmadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ve Pelin Çift’in sorularını yanıtladığı TRT ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Erdoğan’a yöneltilen sorulara verdiği yanıtlarına göz atalım:

– Cumhur İttifakı’na destek olan Sinan Oğan: Erdoğan, Oğan ile yaptığı olumlu görüşmelere değinerek, kendisinin terörle mücadele, Türk dünyasıyla ilişkiler ve vatanımızın bekası gibi konulardaki tutumunu çok iyi bildiğini ifade etti. Kendisinin açıkladığı bazı hususları açıklığa kavuşturduklarını belirtti. Bu güç birliğinin ülkemizin ve milletimizin faydasına olacağına inandığını söyledi. Erdoğan, mülteciler ve sığınmacılar konusunda da açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar Suriye’nin kuzeyindeki briket evlerden başlayarak yaklaşık 450 bin mültecinin tekrar yurtlarına döndüğünü, yeni konutlarla bir milyon mültecinin daha oralara döneceğini ifade etti.

– Parlamenter sistem vaadi: Erdoğan, başkanlık sisteminin olmaması durumunda deprem felaketinin altından kalkamayacaklarını belirtti. Parlamenter sistem vaadini hatırlattığı muhalefete karşılık, kendilerinin başkanlık sistemi vaadiyle kampanya yürüttüklerini ve bu sistemin ülke için önemli olduğunu ifade etti.

– Depremzede öğrencilere burs verilecek: Erdoğan, devlet yurtlarında kalan depremzedelere hizmetin devam ettiğini söyledi. Depremde yakınlarını kaybeden veya evi, iş yeri, orta veya üstü hasarlı olan öğrencilere tamamına burs verileceğini açıkladı. Kredi almakta olanların kredilerinin bursa dönüştürüleceğini ve yurtlarda kontenjan ayrılacağını belirtti.

– Türkiye’nin sınırları güvende: Erdoğan, muhalefetin Türkiye’de 10 milyon sığınmacı olduğu yönünde yaptığı iddialara cevap verdi. Belge ve bilgelerin kendilerinde olduğunu belirterek, muhalefetin yalan söylediğini ifade etti. Türkiye’nin sınırlarının en son teknolojilerle donatılmış vaziyette olduğunu ve sınırlardan taviz veremeyeceklerini söyledi.

– Rehavet uyarısı: Erdoğan, rakiplerinin CHP değil, kendilerinin rehavet olduğunu belirtti. Zafer sarhoşluğuna kapılmamaları gerektiğinin altını çizdi.