Erdoğan: Türkiye Ekonomisi Yolunda İlerliyor

Erdoğan: Türkiye için çalışan herkesin yanındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK’in 37. Seçimli Genel Kurulu ve Üçüncü Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, küresel ekonomide yaşanan zorluklara ve ülkemizdeki sınamalara rağmen Türkiye’nin hedeflerinden sapmadığını belirtti. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Küresel ekonomi son 4-5 yıldır oldukça fırtınalı sularda seyrediyor. COVID salgınının tetiklediği ekonomik sıkıntılar, bölgemizdeki çatışmalarla birlikte daha da çetrefilleşti. Türkiye tüm bu sınamalara ilave olarak büyük bir deprem felaketi yaşadı. Avrupa’sı ve Amerika’sı dahil ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir ekonomi böyle bir badireyi kolayca atlatamaz. Depremin yanı sıra son bir yılda üst üste 3 seçim geçirdik. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ihracattan büyümeye, istihdamdan yatırımlara kadar hiçbir alanda hedeflerimizden kopmadık.

İhracatta rekor kıran Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Avrupa’da birinci, OECD ülkelerinde ikinci, G20’de ise dördüncü sıradayız. Milli gelirimiz 1.1 trilyon doları aşarak tarihte ilk kez bu seviyeye ulaştı. Türk ekonomisi, rayında ilerlemeye devam ediyor ve enflasyonu tek haneye düşürmeyi hedefliyoruz.

Ülkemize olan yatırımcı güveni artarken, farklılıklarımızı kucaklayarak büyük ve güçlü Türkiye hedefine birlikte ilerliyoruz. Bu vizyonla yeni sanayi politikalarını devreye alarak üretimde daha nitelikli ve yenilikçi ürünlere odaklanmak istiyoruz.

DEİK’in Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile merhum iş insanları Ahmet Şahap Ünlü, Ali Osman Ulusoy ve Şarık Tara gibi ticari diplomasi alanında öncü isimlerin ödüllendirilmesi ise önemli bir adımdır.”