Erdoğan’dan Ceza ve Adalet Vurgusu!

Erdoğan’dan infaz sistemine ‘neşter’ mesajı: Suç işleyen mutlaka cezaevine girecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çarpıcı Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ve Arnavutluk ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından çarpıcı detaylar şöyle;

Cezasızlık Algısına Müsaade Etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir devlet öncelikle vatandaşlarının güvenliğini, adalet ve ekonomik refahı temin etmelidir. Bunun için 22 yıldır ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Son dönemde yaşanan kimi cinayetler ve hadiseler milletimizin kendini güvende hissetme ve adalete olan inancını zedeleme eğiliminde. İnsanımız rahat olsun, toplumun huzurunu bozan, güvenliği tehdit eden kim olursa olsun cezasını çekecektir. Yaptığımız derin analizlerde şiddet olaylarını önlemede gerek işlevsel, gerek yapısal eksikliklerin tespiti halinde oraya müdahaleden çekinmeyiz. Bu noktada, toplumumuzda cezasızlık algısına müsaade edemeyiz. Cezaların ıslah edici ve caydırıcı olması noktasında sorunlu alanlara neşter vuracak yasal düzenlemeler yapacağız. Hangi kurumda, hangi sistemde bir zafiyet varsa nokta atışlarıyla sorunu gidereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Suça Meyilli Kişiler Tutuklu Yargılanacak

Erdoğan, “Emniyet, yargı, medya konularında atılacak adımlar olduğunu görüyoruz. Suça meyilli kişilerin tutuklu yargılanması esas olacak ve yargılamada da bu kişilerin bu durumları esas alınarak infaz işlemleri yürütülecek. Ceza infaz sisteminde yapacağımız değişikliklerle suç işleyen, cezaevine mutlaka gireceğini bilecek.” şeklinde konuştu.

Kabinde Değişim Sinyali

Erdoğan, “Bizim parti programı sürekli olarak hep değişime tabidir. Ama bunun yanında da tabii idari mekanizmalarda, partimiz içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Genel başkan yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir.” açıklamalarını yaptı.

Diğer detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Köfteci Yusuf Açıklaması

“Ankara’da İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme, Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor.” açıklamaları üzerine emniyet teşkilatımızın konuyla ilgili incelemeler yapmaya devam edeceği belirtildi.

Roger Waters’a Gazze Teşekkürü

“İnsanlığı katledenleri durdurabilmek, bunun yanında toplumların vicdanlarını harekete geçirmek için ne kadar geniş kitlelere erişebilirsek o kadar iyi.” diyen Erdoğan, İngiliz müzisyen Roger Waters ve Yunanistan eski ekonomi bakanı Yanis Varufakis gibi isimlere teşekkürlerini iletti.

Israil’in Saldırıları

“İsrail’in savaşı tüm bölgeye yayma çabaları, terör örgütlerinin bölücü ve yıkıcı faaliyetleri ortadayken, içeride barışın tesisi önem kazanıyor. Ülkemizde demokrasiyi güçlendiren her adıma desteğimiz tamdır.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberin Tamamı