Erdoğan’dan Deniz Kuvvetleri ve Aksaz Tersanesi Mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaz'da konuştu: Attığımız adımları korkuyla izliyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Deniz Kuvvetlerine Özel Mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda gerçekleşen törende önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Deniz Kuvvetlerimizin gücünü ve etkinliğini artıracak gemilerin teslimi ve Aksaz Tersanesi Komutanlığımızın hizmete girişi vesilesiyle bir aradayız” dedi.

Erdoğan, “Bu özel günde tersane komutanlığımızla birlikte ordumuz için kritik önemi haiz Pirireis denizaltımızı hizmete alıyor, Hızırreis denizaltımıza bayrak çekiyor ve seyir testlerini başlatıyoruz. Muratreis denizaltımızın havuz donatım faaliyetlerine başlıyor. İlaveten 2-3-4 numaralı akaryakıt gemileriyle 3 bin tonluk denizaltı havuzunu da hizmete veriyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin denizciliğe verdiği önemi vurgulayarak, “Üç tarafı denizlerle çevrili tüm dünyanın gözü üzerinde olan bir ülkeyiz. Asırlar boyunca küresel güç mücadelelerine sahne olmuş bir coğrafyanın tam merkezinde yer alıyoruz. Bu topraklardaki bin yıllık mevcudiyetini şehitlerinin mübarek kanlarına ve fedakârlıklarına borçlu olan bir milletiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından diğer önemli başlıklar ise şunlar:

  • Güçlü Donanma: “Bugün burada olduğu gibi Türkiye’nin attığı adımları dostlarımız gıptayla, kardeşlerimiz minnet ve destek duygularıyla, muarızlarımız ise korkuyla takip etmektedir.”
  • Tüm İmkânlar Seferber: “Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyacı olan her türlü platform için bütün imkânları seferber etmiş durumdayız. Donanmamızı hedeflediğimiz seviyeye bir adım daha yaklaştırıyoruz.”
  • Reis Sınıfı Denizaltılar: “Hızırreis denizaltımızı 2025, havuz donatım faaliyetlerini başlattığımız Muratreis denizaltını da 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Aydınreis’in, Seydialireis’in ve altıncı denizaltımız Selmanreis’in inşa faaliyetleri süratle devam ediyor.”

Erdoğan, “Mavi Vatan’a masal diyen bedhahlara aldırmadan, engellere takılmadan, geri adım atmadan Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda emin adımlarla yürüyeceğiz” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Aksaz Tersanesi’ne 4. Tersane Eklendi

Aksaz Tersanesi’nin açılışında konuşan Erdoğan, “Tersane altyapımızı güçlendiriyoruz. Şimdi 4. tersanemize kavuşuyoruz. Aksaz Tersanesi Komutanlığı toplam 113 bin metrekare alana sahip. Aksaz Tersanesi Ege ve Akdeniz’in kesiştiği konumda olduğu için stratejik açıdan fevkalâde önemli” dedi.