Erdoğan’dan İsmail Haniye Suikasti Kınama Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haniye’ye yönelik kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye Suikasti Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran’ın başkenti Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik gerçekleşen suikastı kınadı. Erdoğan, “Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır.” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının daha güçlü duruşu ve insanlığın ittifakıyla Gazze’deki zulüm ve soykırımın son bulacağına inandığını belirterek, “Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Erdoğan, “Menfur saldırı sonucu şehit olan kardeşim İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet; ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz ile İslam alemine başsağlığı diliyorum. Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin.” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin eşi ve çocukları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonda görüştüğü bildirildi. Erdoğan, görüşmede, Heniyye’nin hain suikast sonucu şehit olmasından duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.