“Erdoğan’dan Sıcak Gündeme İlişkin Açıklamalar: Fenomenler, Gazze ve Yeni Asgari Ücret”

Erdoğan’dan Seçil Erzan ve fenomenler uyarısı: Vatandaş bunların tuzağına düşmesin

Erdoğan, Uçağın İçinde Gazetecilere Soruları Yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen iklim zirvesi sonrası dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni medya fenomenleri ve bankacı Seçil Erzan ile ilgili sorulara “Vatandaşlarımız kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kâr sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir. Halkımız illegal fon vaatlerine karşı dikkatli olmalı.” yanıtını verdi.

Gazze’ye Saldırılar ve İsrail’Tarihteki Yerini Asla Unutmamalı

Erdoğan, Gazze’ye yapılan saldırılar ve İsrail politikalarıyla ilgili olarak, “Barışın peşini bırakmayacağız. İsrail, bu suçu işleyen sadece Netanyahu yönetimi değil, ona destek veren ülkeler de tarihe bir leke olarak yazılacak. Bu devletlerin ve uluslararası kuruluşların kayıtsızlığını dünya asla unutmayacak.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ı, kim ne derse desin, bir terör örgütü olarak asla kabul edemem.

Amerika’nın Hamas’ı bir terör örgütü olarak tanımlamasına yönelik söyledikleri, ‘Hamas bir terör örgütü değil. Onlar sadece 1947’den şu ana kadar elde tutabildikleri bir avuç toprakta mücadelelerini sürdüren insanlardır.’ şeklinde oldu.

Atina Ziyareti ve Kazan-Kazan Yaklaşımı

Yaklaşan Atina ziyareti hakkında konuşan Erdoğan, “kazan-kazan” anlayışı içinde hareket etme niyetinde olduğunu belirtti. Erdoğan, “Bizim dış politika anlayışımız ‘hep ben kazanayım karşıdaki kaybetsin’ değil, biz ‘kazan-kazan’ anlayışı ile Atina’ya gideceğiz” dedi.

Yeni Asgari Ücret Hakkında Konuştu ve Yerel Seçimler Tartışması

Erdoğan, yeni asgari ücretle ilgili olarak “Vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz” diyerek vatandaşların haklarını koruma sözü verdi. Ayrıca yerel seçimlere yönelik tartışmalar hakkında konuşan Erdoğan, isim belirleme sürecinin çok dikkatli yürütüldüğünü ifade etti.