Erdoğan’dan Türk Şirketlerine Uluslararası Başarı Ödülleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk 4 maddeyle derdimiz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk İnşaat ve Müteahhitlik Şirketlerine Ödül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Engineering News Record (ENR) Dergisi’nin 2024 yılı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” ve “Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Teknik Müşaviri” listelerinde yer alan Türk firmalarına ödül verdi.

Erdoğan’ın Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’ndeki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Müteahhitlikte göz kamaştıran başarı: 2002 yılında ihracatımız 36 milyar dolar iken 256 milyar dolara çıkardık. Türk ürünlerinin giriş yapmadığı ülke kalmadı. Turizmde 13 milyon turistten 56.7 milyon turistle rekor kırdık. Ekonomideki büyüme ve uluslararası yatırımlardaki artış göz kamaştırıcı.”

Erdoğan ayrıca Türkiye’nin dış politikadaki çabalarını vurgulayarak, “Yüzümüz Batı’ya da doğuya da dönük. Türkiye’nin uluslararası ilişkilerindeki genişleme doğal ve önemli” dedi.

Erdoğan, yeni anayasa talebini de yineleyerek, “Siviller eliyle yapılmış, milletin beklentilerini karşılayacak bir anayasa Türkiye’ye borcumuzdur” diyerek Türk müteahhitlik sektörünün önemini vurguladı.

Ödül töreninin ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Eren ve ödül alan müteahhitler fotoğraf çektirdi.

Sektörde Çin’den sonra 2. sıraya yükseldiğimiz Türkiye, 43 müteahhitlik ve 7 teknik müşavirlik firmasıyla uluslararası alanda saygın bir konumda bulunuyor. Gelecek yıllarda büyük potansiyel olduğuna inanarak sektördeki başarımızın artacağına inanıyorum.”

Erdoğan, global ekonomideki zorluklara değinerek, “Türk şirketlerinin yakaladığı ivme son derece kıymetli. Yurtdışındaki başarılarımız hem ekonomimize hem de ülkemizin dünya genelindeki itibarına büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.