Erdoğan’ın 1 Mayıs Konuşması Öne Çıkanlar

Taksim dayatması masum değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen “13. Çalışma Meclisi Yemeği” programına katıldı. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

Erdoğan, “Ülkemizle birlikte tüm dünyada coşkuyla kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. 1 Mayıs tarihi ülkemizde yıllarca gerilimin, kavganın, çatışma ve sokak olaylarının sembolü olarak görüldü. Bilhassa 1977 senesinde yaşanan faciadan dolayı her 1 Mayıs uzun süre şiddetin ve kaosun olduğu bir gün olarak algılandı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “İstanbul’da gösteri, miting ve yürüyüş güzergahları bellidir. Geniş çaplı buluşmalar için her iki yakada da miting alanları mevcuttur. Gerekli izinler ve tedbirler alındığı sürece herkes mitingini, gösterisini, anma programını ve barışçıl protestosunu buralarda özgürce yapabilir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı, son 21 yılda işçi, işveren, memur, esnaf ve çiftçi kardeşlerin refah seviyelerini arttırmak için çaba gösterdiklerini belirterek, “Asgari ücrette tarihi artışları, işçi ve işverenlerimizin azami mutabakatını sağlayarak gerçekleştirdik. Net asgari ücreti 2024’te 17 bin 2 liraya yükselttik” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Ücretler ve istihdamın yanı sıra sendikal haklar ve özgürlükler alanında da son 21 yılda tarihi nitelikte pek çok adım attık. Çalışma hayatını Türkiye Yüzyılı vizyonumuza paralel olarak güncelleyecek, eksiklerini giderecek, sorunlarına çözüm bulacağız” dedi.