Erdoğan’ın Açıklamaları: İsrail ve Suriye’ye Dair Değerlendirmeler

Kayseri’de kaos planı tezgâhlandı

Erdoğan: İsrail’in Komşularına Dikkatle Bakması Endişe Verici

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye saldırmasıyla Doğu Akdeniz’de gerilimin arttığını belirterek, “Batılı güçlerin desteğini alan İsrail’in gözünü komşularına diktiğini görüyoruz” dedi. Lübnan’a yönelik artan saldırıların bölgenin geleceği adına endişe verici olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Batı dünyası destekledikçe, İslam alemi sessiz kaldıkça, İsrail’in işgal politikasına devam edeceği anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin Güvenli Bir Yer Olması Temennisi

Erdoğan, Suriye’de milyonlarca insanın evlerini terk etmek zorunda kalmasının sona ermesini ve bölgenin istikrarına katkı sağlanmasını arzuladıklarını belirterek, “İç siyaset gibi dış politikada da işbirliği yapmanın önemine inanıyoruz. Türkiye’nin menfaatlerini gözeten bir yaklaşımla hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Terörle Mücadelesi Devam Edecek

Erdoğan, “Türkiye’nin Suriye’deki mevcudiyeti terör örgütlerine karşı en büyük engeldir. Bölücü terör tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar ülkemizin güvenliğini sürdüreceğiz” diyerek, ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı kararlılıklarının devam edeceğini vurguladı.

Tarım Politikaları ve Çiftçi Desteği Hakkında Açıklama

Erdoğan, tarım sektörünün ülke için stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, çiftçilerin sorunlarının giderilmesi için hükümet olarak gerekli adımların atılacağını ifade etti. “Çiftçimizin mağduriyetine müsaade etmeyiz” diyen Erdoğan, çiftçilere yönelik desteklerin devam edeceğini söyledi.

Erken Seçim Tartışmaları ve Hükümet Sistemi

Erdoğan, “Yeni hükümet sisteminde erken seçim diye bir kavram yok, seçimlerin yenilenmesi kararı alınabilir” açıklamasında bulunarak, muhalefetin sahte gündemler oluşturarak Türkiye’yi geriden takip ettiğini belirtti. “Bu tartışmaların tarafı ya da muhatabı değiliz” diyen Erdoğan, hükümetin çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.