Erdoğan’ın İnovasyon Raporu Tanıtım Video Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İleri teknolojileri kendi imkanımızla geliştiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel İnovasyon Raporu Tanıtımına Video Mesajıyla Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Yılı Raporu Tanıtım Etkinliği’ne video mesajı ile katıldı. Erdoğan, “Nazik daveti için Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı Genel Direktörü Daren Tang’a ve etkinlik organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin inovasyon alanındaki ilerleyişinden gurur duyduğunu belirterek, “Ülkemiz, Küresel Yenilik Endeksi sıralamasında son 11 yılda 31 basamak yükseldi. İnsan sermayesi, araştırma, altyapı, pazar gelişmişliği, bilgi ve teknoloji çıktıları ve yaratıcı çıktılar alanlarında üst-orta gelir grubu ülke ortalamasının üzerinde yer alıyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun lider marka ve endüstriyel tasarım göstergelerinde öne çıktığını vurgulayarak, “Bu başarılar, Türkiye’nin güçlü yenilik ekosistemi oluşturma hedefine olan kararlılığını yansıtmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kendisinden önceki açıklamalara atıfta bulunarak Erdoğan, “Hedefimiz Küresel Yenilik Endeksi’nde en iyi 10 ülke arasında yer almak. Milli Teknoloji Hamlesi yaklaşımımızla ileri teknolojileri kendi imkanlarımızla geliştirerek üretebilen bir düzeye ulaştık. 2053 vizyonumuzda bilim ve teknoloji alanında ilerleme sağlayarak ileri teknolojilerin merkezi olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Adaletsizliğin derinleşmesini engellemek için kimseyi geride bırakmama şiarıyla hareket ediyoruz. Aynı zamanda en az gelişmiş ülkeler için BM Teknoloji Bankası’na destek olmaya devam ediyoruz. Küresel İnovasyon Endeksi 2024’ün yayımlanması dolayısıyla en içten tebriklerimi iletiyorum. Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı ile iş birliğimizi ilerletme ve küresel yenilik ekosisteminde daha üst sıralarda yer alma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.