Erdoğan’ın Sırbistan Ziyareti ve İşbirliği Anlaşmaları

Filistin’i tanımaya davet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Ziyaretinden Maksimum Verim Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyaretinin ardından Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da ağırlanarak Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile resmi görüşmelerde bulundu. Erdoğan ve Vucic, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin dördüncü toplantısına katılarak stratejik işbirliğinin derinleştirilmesi konusunda kararlı olduklarını vurguladılar.

Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan biri de şu şekilde oldu: “Sırbistan’la ilişkilerimizde adeta altın çağı yaşıyoruz. Ticaret hacmimiz 2 milyar doları aşarak 5 milyar dolarlık hedefe doğru ilerliyoruz. Sırbistan’daki yatırımlarımız son 12 yılda 1 milyon dolardan 405 milyon dolara çıktı ve bu da yaklaşık 9 bin 600 kişiye istihdam sağladık.”

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise Erdoğan’a övgüler yağdırarak, Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin 7 kat arttığını belirtti ve iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda genişlemesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan’ın Sırbistan ziyareti sırasında enerji, ticaret, teknoloji, spor, sosyal güvenlik, afet yönetimi, eğitim ve medya gibi konularda 11 işbirliği anlaşması imzalandı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un da yakın zamanda Türkiye’ye ziyaret gerçekleştireceği ve göç, Ukrayna ve Ortadoğu’daki gelişmelerin ele alınacağı belirtildi.