Ergün Arslan’ın Ölümüne İlişkin Gelişmeler

'Tacizci' diye katledildikten sonra yanlış kişi olduğu ortaya çıkmıştı... Aileden mahkeme kararına tepki

Bir kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddia edilen Ergün Arslan, Sur ilçesindeki Anzele Parkı’nda bir grup tarafından bıçaklı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti.

Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelileri belirleyerek 6 kişiyi gözaltına aldı. Tutuklanan Süleyman D., Efe Hamza T. ve Baran Eren, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yapılan soruşturmada, kız çocuğu G.S. ve annesi N.S.’nin ifadelerine başvuruldu. G.S., Ergün Arslan’ın fotoğrafını çeken kişinin başkası olduğunu belirtti.

Otopsi raporunda, Ergün Arslan’ın vücudunda birçok yaralanma tespit edildiği ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle 3’ü tutuklu 6 sanık hakkında dava açıldığı kaydedildi.

Mahkeme, 6 sanığı cinayet suçuyla cezalandırarak tutuklu sanıklardan Baran Eren ile Süleyman D.’yi müebbet hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklara da ağır hapis cezaları verildi.

Ergün Arslan’ın kardeşi Süleyman Arslan, verilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek adaletin sağlanacağına inandıklarını ve üst mahkemelere başvuracaklarını söyledi.

Arslan, konunun takipçisi olan DHA’ya teşekkür ederek, “[DHA Haber Ajansı] peşine düştü. Olması gereken buydu. Haksız ve suçsuz yere bir insan katledildi. Üst mahkemelerin ağırlaştırılmış müebbet ile yargılayacağını düşünüyorum” dedi.