Erol Simavi’nin Kanlıca Sağlık Mücadelesi

Kanlıca’da ‘sağlık merkezi’ tepkisi... Bina 6 Şubat depremlerinden sonra boşaltıldı

Erol Simavi’nin Kanlıca Sağlık Merkezi Mücadelesi

Erol Simavi, HÜRRİYET gazetesinin eski sahiplerinden biri olarak tanınır ve İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Kanlıca semtinde, 1967 yılında Kanlıcalılara sağlık hizmeti sunmak amacıyla inşa ettirdiği binayı Sağlık Bakanlığı’na teslim etti. Simavi’nin kurduğu Kanlıca Yardımlaşma Derneği’nin üzerinde kayıtlı olduğu bu bina uzun yıllar boyunca halka sağlık hizmeti verdi.

2020 yılında Türkiye genelinde aile hekimliği uygulamasına geçilmesiyle birlikte, Kanlıca’daki sağlık merkezinin işleyişi değişti. Ancak, İstanbul depremi riskine karşı bina boşaltıldı ve hastalar hizmet almak için başka bir bölgeye gitmek zorunda kaldı. Kanlıcalılar, bu duruma tepki göstererek yeni bir sağlık merkezi arayışına girdi. Beykoz Belediyesi tarafından konteyner bir bina içinde hizmet veren yeni aile sağlığı merkezi açıldı, ancak bölgenin yokuşlu bir bölgesine taşınması vatandaşlar arasında tepki yarattı.

Kanlıca Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Esat Yaşar, binanın artık kullanılmamak üzere boşaltıldığını ve derneğin yönetimine iade edildiğini belirtti. Yaşar, “Binanın yeni amaçlara hizmet edebileceğini duyurduk ve bir üniversiteye kiralandı. Dernek olarak üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda bu kararı aldık” dedi.

Kanlıca Muhtarı Aysel Gürses ise sağlık ocağının orijinal binaya geri dönmesini isteyen Kanlıcalıların desteklediğini belirtirken, ilçe sağlık müdürünün bina için yenileme bütçesinin olmadığını ve dönüşün mümkün olmadığını söylediğini aktardı.