Erzincan’daki Maden Faciası: İşçilere Ulaşılan Son Gelişmeler

İliç’te 2 işçiye daha ulaşıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: “Heyelan Faciasında İkinci Gün İtibariyle 2 İşçiye Daha Ulaşıldı, 5 İşçiyi Arama Çalışmaları Devam Ediyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’te meydana gelen maden sahası heyelanında arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmalarında iki işçi kardeşimize daha ulaştık. Diğer 5 madencimize ulaşmak için de ekiplerimiz 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.”

Erzincan İliç’te yaşanan faciada evli ve 3 çocuk babası Ramazan Çimen ile evli ve 2 çocuk babası Kenan Öz için dün cenaze töreni düzenlendi. İlçedeki Yusuf Ziya Demir Camii’nde kılınan cenaze namazına protokol, aileler ve vatandaşların yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Erzincan Müftüsü Muharrem Gül’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Çimen ve Öz’ün cenazeleri ilçe mezarlığında defnedildi.

Faciada toprak altında kalan 9 işçiden Ramazan Çimen ve Kenan Öz ile birlikte 4 işçinin cenazelerine ulaşıldı. Uğur Yıldız’ın cenazesi 5 Nisan’da, Adnan Keklik’in cenazesi ise 19 Nisan’da bulunmuştu. Halen toprak altında yer alan 5 işçiyi bulma çalışmaları ise aralıksız şekilde devam ediyor.