Erzurum’da Yaşanan Cinayet Olayı: Aile İçi Çatışma

Korkunç detayı cani eşin çocuğu anlattı... Silahı uzatıp 'Önce karını, sonra çocuklarını, sonra kendini öldür' demiş

Olay, 19 Şubat 2024 tarihinde Erzurum’un Palandöken ilçesine bağlı Yunusemre Mahallesi’nde gerçekleşti. Firar ettiği açık cezaevinden kaçan Şafak Saydam, öğlen saatlerinde eşinin ve baldızının evine gitti.

Evde tartışma çıktı ve 2 el ateş ederek eşini yaraladı. Yaralı Elif Saydam, Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak 7 gün sonra hayatını kaybetti. Şafak Saydam kaçmaya çalışırken ağabeyi Alay Saydam ile Pasinler ilçesi yolunda yakalandı ve tutuklandılar.

Cumhuriyet savcılığı soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, Elif Saydam’ın kocası Şafak Saydam’ın ‘Eşe ve kadına karşı kasten öldürme’, ağabeyi Alay Saydam’ın ise ‘Kadına karşı kasten öldürmeye azmettirmek’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Cumhuriyet savcısının iddianamede yer verdiği D.S.’nin ifadesine göre, amcası Alay Saydam tartışan annenin odasına girip tabanca ve mermiler getirdi. D.S., amcasının tabancayı babasına verdiğini ve “Kardeş önce karını, sonra çocuklarını sonra da kendini öldür kurtulalım” dediğini ileri sürdü.

Şafak Saydam ise ifadesinde eşi Elif ile eve dönmesi için tartıştıklarını, silahını çıkardığını ancak nişan almadan ateş ettiğini söyledi. Ayrıca, Alay Saydam da suçlamaları kabul etmediğini belirtti, olayın ardından Elif’i hastaneye götürdüklerini söyledi.