Erzurum’da Yaşanan Kar Yağışı ve Ulaşım Sorunları

Erzurum ve Kars'ta yoğun kar yağışı! Mahsur kalan sürücülere yiyecek dağıtıldı

Erzurum’da dün öğleden sonra başlayan yoğun kar yağışı, gün boyunca etkisini sürdürdü. Bu sebeple trafiğin zorlaştığı yollarda ulaşım sorun yaşandı. Şehir merkezinde biriken karların kalınlığı 5 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştı. Sıkıntılı durumda kalan sürücülere yardım eli ise Türk Kızılay Erzurum Afet Müdahale Merkezi ekiplerinden geldi. Ekipler, saat 14.00 sularında yola çıkarak gece geç saatlere kadar Erzurum-Bayburt Kop Dağı mevki, Erzurum-Çat-Bingöl kara yolu Çirişli mevki, Erzurum-Ağrı ve Erzurum-Erzincan kara yolu gibi mahsur kalan sürücülere bisküvi, su, meyve suyu ve kek ikramında bulundu.

Erzurum’da kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, yer yer sis ve pus olabileceği için buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Kars’ta da kar ve tipi nedeniyle ulaşımı aksayan 4 köy yolunda kapama meydana geldi. İl Özel İdaresi ekipleri bu yolları açmak için çalışmalarına başladı. Ayrıca, yüksek rakımlı Hanlar Geçidi’nde bir otomobilin buzlanma sebebiyle refüje çıkması sonucu araçta hasar meydana geldi. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.