Esenler Hastanesinde Yaşanan Skandal: Şok Edici İddialar

'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında mağdur anne-babaların anlattıkları kan dondurdu! 'O kapılar açıldığında bebeklerin çığlıklarını unutmuyorum'

Esenler’de Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Faaliyeti Durdurulan Hastanenin Hastaları Nakledildi

Esenler’de ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturması kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından faaliyetine son verilen hastanede tedavi gören hastaların başka hastanelere nakli gece boyunca devam etti. Esenler’deki özel hastanede tedavi gören hastalar, ambulanslarla kamu hastanelerine nakledildi. Esenyurt’taki diğer hastanede de benzer şekilde hastaların farklı hastanelere sevk edilerek faaliyetlerine son verildi.

‘BURASI BEBEĞİMİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU’ İfadeleri

Esenyurt’taki hastanede bebeğinin durumunun iyi olduğunu düşündüğünü söyleyen Cemil Imrak, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “İlk bir ya da ikinci günde durumu iyi dediler. Üçüncü günde hastaneye geldik, ‘Her şeye hazırlıklı olun’ dedi. ‘Bebeği kaybedebiliriz, hayatta da tutabiliriz, daha önce böyle bir iki bebek kurtardık. Kurtarma şansımız var’ dedi. ‘Biz kalpten anlamıyoruz kalp doktoru getireceğiz’ diyerek 5 bin TL para istediler. Parayı da elden istediler, verdik. Üçüncü gün doktor gelip bakmış, geldi mi gelmedi mi onu da bilmiyorum. Fırat Sarı bana kalp durumunun iyi olduğunu, damarlarının tıkalı olduğunu söyledi. Ben ne gerekiyorsa yapın, gerekirse bebeğimi alıp başka hastaneye götüreyim dedim. ‘Sen götürürsen bebeği yolda ambulansta kaybedebiliriz, öyle bir şansımız da var çünkü bebeğin durumu kritik’ dedi. Bizim içimize korku verdikleri için bebeği burada tuttular. Beşinci gün arayıp ‘Başınız sağ olsun bebeği kaybettik’ dediler. Sapasağlam bebeğimi burada kaybettiler işte. Canına kıydılar. Bebek anne karnında da iyiydi, doğduğunda da iyiydi.” Cemil Imrak

Bebeklerin Çığlıklarını Duyuyorduk: Anneden Şok Edici İddialar

İstanbul Özel Reyap Hastanesi’nde 2020 yılında bebeği yoğun bakımda kalıp kronik hastalık geliştiren anne, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Yoğun bakımdaki bebeği için ‘anne sütü’ getirdiğinde ‘neden bu kadar çok süt getiriyorsun’ cevabını aldığını belirtti. Bebeğini alan aile, farklı hastanelerde aldıkları yanıtın şok edici olduğunu dile getirdi. Çifte yaşanan sürecin ardından hastanenin özür dilediği iddia edildi.”

‘Fırat Denen Doktor İlaç Vermedi’: Anne ve Bebeğin Tanıklıkları

Anne Neslihan Ünlü P., bebeğinin kronik hastalığını açıklarken, hastane tarafından yapılan hataları ve ihmalleri anlattı: “Bebeğimizin durumuyla ilgili saçılana kadar hiçbir şeyden haberdar olmadık. Bebeğinize bakmak istiyorsanız size karşı çıkıyorlardı, ancak hemşireler mutlu bir şekilde çaylarını ve kahvelerini alarak bu kapılardan çıkıyorlardı. Bebeklerin çığlıklarını duyduğunuzda, ‘ne oluyor bu çocuklara?’ diyorsunuz. Bütün parçalar şimdi yerine oturmaya başladı.”

Anne Ünlü P., yaşadıkları sürecin detaylarını paylaşırken, hastanenin ihmallerinden ve skandal uygulamalardan bahsetti. Bebeklerinden alınan süt miktarı konusunda karşılaştıkları tutumdan, bebeğin sağlık durumu hakkında yanlış bilgilendirmelerden ve sonrasında yapılan tıbbi hatalardan bahsetti.